Home Starting New California Week

Starting New California Week

written by Natálie Kotková 28.6.2014

V pondělí a úterý jsem už měla práci, ale to tady vůbec neznamená, že by bylo méně zážitků! Naopak si toho volna poté člověk více užívá – my tedy stoprocentně ano! 

On Monday and Tuesday I was at work – finally – but it doesn’t mean we’re enjoying it here less! On the contrary we appreciate our free time even more!

V práci už je to lepší, manažerka si nejspíše uvědomila, jak se ke mně chovala, tak je na mě už milá a nechává mě si dělat své povinnosti v klidu. Neustále jsem tam v pohybu, takže to vždy uteče rychle! Po práci jsem se šla projít po Mainstreet, koukla se na novou pamětní desku o 100letém výročí surfování zde a zašla jsem i do pár typických „surf city“ obchodů. Mají takovou pohodovou atmosféru, která popsat nejde, ale představte si obchod s všude vyvěšenými fotografiemi z historie i přítomnosti, vše dřevěné a trochu v hippie stylu, ale přesto moderní. Oblečení, které tu prodávají nemá chybu. Tento styl je jeden z mých nejoblíbenějších, i když ho v ČR moc nenosím, tak asi začnu – alespoň občas. Spolu s oblečením si totiž oblečete i tu pozitivní náladu! Co se týká cen, tak levné věci jsem tu zatím nenašla, ale většinou několikrát týdně probíhají slevy Roxy, Volcom, Huxley, Billabong oblečení za polovinu, což je nádhera, ale my neustále tvrdě pracujeme a čekáme na první výplatu! Mimochodem v obchodě se surfy se mi moc líbilo, kdyby mi chtěl někdo udělat velkou radost, tak dar v podobě surfu či výbavy neodmítnu, děkuji (haha). V pondělí jsme si poté s Luckou udělaly pohodový den na pláži a nafotily pro vás plno fotek, které uvidíte v dalším článku, v tomto jen ukázky! Byla to nádhera, není těžké si na to klima tady zvyknout. Upřímně, už se tu cítím jako doma a jako kdybych tu žila již měsíce! Máme krásné štěstí na kamarády, se kterými neustále něco podnikáme a pomáhají nám se seznamováním kultury a všeho! Dokonce už jsme i poprvé praly ve známých veřejných prádelnách! On je to docela zážitek a já si vzpomněla na Mr.Bean, jak s tím bojoval. Našim rádcem byl jeden ze spolubydlících – ano, kluk pomáhal holkám prát!
V úterý ráno jsem šla s Luckou dokonce běhat! Říkala jsem si, že to zkusím a docela mě to i bavilo, je totiž lepší běhat s někým nežli sama, protože to mě moc nemotivuje, raději si zaplavu, zatančím či cokoliv jiného. Nutno ale podotknout, že podél pláže se vůbec špatně neběhá! Asi si to naplánuji tak, že poběžím k moři, tam si zaplavu a poběžím zpět, ale zatím nebyl moc čas a pohybu máme i tak dost. Denně najezdíme přibližně 20 km na kole, v práci neustále nosíme těžké surreys, dřevo a uklízíme bez přestávky – takže není kam spěchat, hlavní je si to užít, což ta práce zábava skutečně jet s těmi všemi lidmi! Hodně se vídáme s Annikou, která je naše hodně blízká kamarádka a v úterý jsme s ní byly na, každý týden v úterý  se konající, „surf city night“. Uzavře se celá Mainstreet a je tu spousta stánků, lidí a hudebníků – neskutečné kouzlo! Snad na vás trochu zapůsobí ve videu, které je níže nahrané! Hlavně jsou tu různá jídla, což je náš hlavní úkol – poznat, co nejvíce místních jídel! Nejspíše asi nebudu jmenovat vše, co jsme tu ozkoušely, ale za zmínku stoprocentně stojí Pizookie – něco na způsob čokoládového suflé se zmrzlinou, ale tohle byla vlastně teplá čokoládová cookie s čokoládovou náplní a vanilkovou zmrzlinou – ideální pro dokonalý úterní večer! Mimo to se tu vše chystá na 4th July, tak se moc těšíme, až to vypukne a hlavně až si nakoupíme oblečení celé jenom z vlajek USA! Už je to totiž skoro tady! Předtím ale stíháme ještě spoustu dalších aktivit, o kterých vám napíši v dalších článcích!
Děkuji vám moc za všechny reakce, jste skutečně úžasní!

 

4 comments

K. 28.6.2014 at 10:21

Musí to tam být perfektní, jde vidět, že si to užíváte! 🙂

Reply
Bobiknannie 28.6.2014 at 17:23

Musí to byť úžasné, každá fotka je krásna a tebe to veľmi pristane 🙂 Už sa neviem dočkať ďalších a ďalších článkov so zážitkami.

Reply
Ivana Klepáčová 29.6.2014 at 9:06

Ahoj
ak máš rada výrazné náhrdelníky, tak sa zapoj do mojej giveaway
http://mademoiselleiva.blogspot.sk/2014/06/giveaway-multi-coloured-statement.html
prajem krásny deň
Ivana

Reply
Natálie Kotková 1.7.2014 at 1:35

Děkuji děkuji! Snažíme se co nejvíce!:))

Reply

Leave a Comment