Home Birmingham – Where to go to endow your soul // PHOTO TOUR

Birmingham – Where to go to endow your soul // PHOTO TOUR

written by Natálie Kotková 1.4.2015
Z Birminghamu mám opět spoustu dojmů a zážitků. A to znamená co? Samozřejmě spoustu fotek! Jistě znáte ten pocit, když něco neplánujete a zkrátka někam jdete a ono se to nakonec vydaří i více nežli plánovaná aktivita neurčito týdnů dopředu? Tak to je přesně tento výlet. S Julií jsme totiž lístky koupily v neděli o půlnoci a jely v pondělí v 9 hodin ráno. Už se nám po “výletění” stýskalo a jsem ráda, že jsme se takto last-minute rozhodly. Žijeme přeci je jednou, že? Birmingham je umělecké, kulturní město, které stoprocentně musíte navštívit (pokud jste tam již nebyli samozřejmě). Postupně vám popíši náš den a místa, která jsme navštívily dle tipů od kamarádů a prohlédání Google křížem krážem! 
I’ve got so much memories from Birmingham! Do you know what does it meant? A lot of pictures though! It was unplanned trip, we bought the tickets at midnight night hour before the bus was leaving. But you know, you only live one! We googled all the places we would love to see and our friends told us to visit and we were ready! Here you go, there are the places worth to visit!
První zastávka na plánu, po hodině a půl v autobuse, byla Custard Factory! Chtěly jsme si tím odškrtnou kutlturní uměleckou část výletu. Je to oblast, kde pracují kreativci, ať už v třeba v reklamě nebo umění.  Rozhodně zde mějte oči otevřené, protože různá osobitá díla naleznete všude kolem vás – na zdech, zemi, balkonech a skoro i střechách! Je tam také spousta malých originálních obchůdků a kaváren. My jsme si našli tu nejstylovější, kde začala naše (zatím) jednodenní tradice!  
The first stop was The Custard Factory! We wanted to see something really artistic and cultural. However the exhibitions were closed on Monday. In the end we were lucky because this area was absolutely breathtaking! You can definitely say it’s the place creatives and artists gather or work at. You should definitely look as careful as you can because the creativity is everywhere – on the walls, road, balcony or even the roofs! Additionally there’re plenty of little, unique shops and stores. We found the most stylish one!
Naším jasným cílem byl brunch lomeno oběd v Alfie Bird’s! Na internetu nás to místo nesmírně uchvátilo, ale až když jsme to viděly naživo, tak nám, no “spadla čelist”. Co se týče designu, tak kavárna má dokonce ocenění. Ale hlavně tam mají photo boot v podobě telefonní budky! Fotky, to je naše, takže jsme měli na nějakou dobu o zábavu postaráno! Ze tří pater jsme si poté našly naše nejoblíbenější, a to s nejpohodlnějšími křesly (vajíčka – že by tématika Velikonoc?). Přišlo mi, jako by se čas kolem nás zastavil a my žily jen v ten moment. Poslouchaly jsme příjemnou hudbu, koukaly z okna, povídaly a vychutnávaly si vynikající cappuccino a brownie s “custard”, které samozřejmě neměl chybu! Moc se nám nechtělo odejít, ale ještě na nás čekalo celé město!
Our goal was to have brunch slash lunch in here especially Alfie Bird’s! We were astounded by it from the website however in real we didn’t know what to say, just wow! The interior is perfect however do you know what we fell in love with immediately? The photo boot! Picture, that’s what we love. After that we found our favorite places in those “egg” sofas and we were just chilling, listening to the music broadcasted, enjoying delicious cappuccino and typical brownie with custard. It was like the time didn’t exist however we had to leave because the city was waiting for us!
Po krásné relaxai nás čekala menší procházka městem do Bullring, což je obchodní centrum – zajímavý architektonický zázrak! Mně se líbí, jak se tu všude propojuje moderní architektura s tou klasickou historickou. Nejlepší na těchto městech je, že stačí deset minut chůze a i to je zajímavé a vy nasáváte atmosféru, jak jen to lze!
Absolutely relaxed and happy we went for really short walk to the Bullring shopping centre. It’s a architectonical miracle. So interesting! I adore just walking though the city, seeing the mixture of buildings with modern and historical part. How only the ten minutes long walk can be so elating?
Bullring sám o sobě asi moc popisovat nepotřebuje. Nic tam zkrátka nechybí. Těžko jsme odolávaly všem obchodům s oblečením! Do pár obchodů jsme si ale nakonec zašly, nejkrásnější byl Ted Baker Store (kde bylo zakázáno fotit, ale vy tu jednu máte)! Pobavila nás ale několik podlaží nad sebou postavené Selfridges! Tam jsme měly namířeno na donut do vyhlášené Krusty Kreme! Tam dokonce můžete při čekání fronty pozorovat, jak je připřavují. To vše bude ve videu. V-y-n-i-k-a-j-í-c-í! No, ale jeden obchod nám tam chyběl, uhádnete jaký?
I don’t think I need tot write a lot about this shopping centre. It just has it all! We didn’t want to go to the stores however we had to and we fell in love with Ted Baker Store! We were also heading to Selfridges ridiculously one above the other (so funny!) and to buy so recommended donut at Krusty Kreme! When I wrote, Bullring has it all, we were still missing one store tho… Do you know which one?
Urban Outfitters samozřejmě! Tam jsme strávily také docela značnou část našeho dne. Pročítaly jsme si knížky a snažily si koupit “jen” jednu. Každá jsme si nakonec tu jednu odnesla a já se na ni moc těším! Je to takové motivační čtení, tak vám o tom třeba něco napíšu posléze. Hlavně (!) tam byla další photo boot! Tentokrá se tedy platilo (4libry), ale je to zkrátka povinnost! Miluji si takto ty fotky poté věšet na zeď a mít takovou památku!
It was Urban Outfitters of course! Oh God we spent there like ages however it was worth it we were listing almost each book and finally we both bought one each! I bought a motivation reading so I’m excited now. Mainly (!) there was another photo boot! Well, we just had to and I’m so glad we really paid for it and now we have so great pictures for my wall!  These souvenirs are the best tho, right? 
Další naše kroky vedly kolem muzea a galerie do knihovny. Ano, skutečně knihovny. Takovou jsem ještě nikdy nikde neviděla. Ať už se jedná stavbu nebo vnitřek. Je to nová stavba s terasou s výhledem na celé město! Lidé tam prý chodí si jen posedět ať je to knihovna nebo ne. Nám zrovna ale pršelo těch pár minut. My jsme byly ale nedočkavé až uvidíme canals!
The next steps were leading to the library. Yes, library it is. We went around another noticeable building – Museum and Gallery. However the library was the tip where to go as there is a view from the terrace all over the city and the library from inside and outside is unbelievable! The last but not least on the plan was the dinner close the canals!
Nádhera, nádhera … nádhera! Zakončit den v Birminghamu rozhodně doporučuji večeří u těchto canals. Když se stmívá, tak to získává ještě silnější atmosféru. My se prošly podél a zpět a den uvařely v Pitcher&Piano restauraci. Bály jsme se, že bude drahá, protože to místo bylo dokonalé! Nakonec ceny byly vcelku normální a my si poslední chvíle užívaly krásně u krbu. Byl to obohacující den, víc takových prosím! 
How beautiful! I definitely recommend you to finish your day in Birmingham with the dinner with the view on the canals. We were sitting next to the fire place, watching the canals and enjoying our last magical moments.

5 comments

Betty Behanova 1.4.2015 at 7:07

V Birminghame som bola a je to tam dokonale 🙂 tu budovu bublinkovu 😀 sme volali aero bublinky 🙂 je to tam fakt skvele 🙂 krasne fotky

Reply
lenka mroskova 1.4.2015 at 9:21

úplně úžasné fotky ! <3 tak mě to pohltilo a nadchlo, že Birminghame píšu na wishlist 🙂
úživej si moc celou Anglii :-*

Reply
Eli 1.4.2015 at 14:21

Dekuju moc za tipy, inspiraci a pozitivní fotky. Vypadáte, že si to fakt užíváte 🙂

Reply
Mária Hanzalíková 2.4.2015 at 5:06

Neskutočné miesta, tam by sa mi moc páčilo 🙂

Reply
Stay Extraño 2.4.2015 at 20:02

Úžasné! :))

Reply

Leave a Comment