Home Phuket 2/4 | největší fotoreport dechberoucího dne – James Bond Island – na moři od východu po západ Slunce | ČESKÁ MISS

Phuket 2/4 | největší fotoreport dechberoucího dne – James Bond Island – na moři od východu po západ Slunce | ČESKÁ MISS

written by Natálie Kotková 12.2.2016
Tak tohle byl opět neskutečný den! Nějak jsem měla nutkání se neustále “štípat”, abych tomu uvěřila!  Co že jsme to s Českou Miss tentokrát na Phuketu podnikly? Dnes článek s myslím nejvíc fotkami, co jsem kdy ve článku měla! No a na sobotu mám pro vás připravený už vlog, který je další můj nejoblíbenější, ale musím říct, že z tohoto dne je asi opravdu ten No. 1!
Pluly jsme tedy loďkami až na ostrovy Jamese Bonda! Sluníčko, voda, (mini) vlnky, modrá obloha a všude samé úsměvy – opět program dle mého gusta! Nejen přes den, ale i ten závěr dne byl dechberoucí!
Brzy ráno, tuším, že v 5, jsme vyrazily. Viděly jsme z autobusu krásný východ Slunce a poté nás před odplutím čekalo opět nádherné přivítání! Tentokrát bylo ale o něco výš na pomyslném žebříčku, jelikož nás vítaly takové ty staré thajské babičky, které měly úsměv od ucha k uchu a každá se věnovala jedné finalistce a neustále nás držely za ruku. Spíš jsem měla já nutkání držet je, když jsme scházely schody, aby si něco neudělaly. Hlavně nás ale přivítaly modrou barvou! Ta je pro Thajsko opravdu vzácná jelikož tato barva reprezentuje království a je to thajská národní barva, která je i ve vlajce. Když mi to Karel, nás průvodce, říkal, tak mi padla čelist. Prý to ještě na vítání nepoužili. To člověk hned tu reprezentaci naší země bere vážněji než jak už vážně to bere!

 

O samotné plavbě vám snad ani povídat nemusím. Byla to prostě nádhera! Víte, jak zbožňuju vodu – ať už na ní plout, pod hladinou se potápět nebo na ní na něčem jezdit (ok, pokoušet se). Když k tomu všemu přidáte fakt, že jste v Thajsku, plní se vám sny, plujete na přídi typické thajské loďky (položka na must-see in Thailand listu odškrtnuta) a nic v ten moment nemusíte, jen si to každou sekundou užívat – tak už musíte pochopit, že jsem se musela štípat, jestli to fakt sen není. Dobrá, trochu jsme si mezi sebou s holkami musely udělat pořádek, kdo na té přídi zrovna pojede, protože každá chtěla fotku – ehm, milion fotek – tak jsme to nějak diplomaticky vyřešily. Každopádně, jsem byla ráda, že jsem při tom všem zapomněla, že jsem opět spala nějak 4 hodinky. Já jsem na to z “normálního” svého života zvyklá, ale tady jsme jely na jeden zápřah všechny, takže na to člověk tak nějak ani nemyslel. (Až na to usínání na show nebo jen tak v autobuse, když na mě holky mluvily a já najednou otevřu oči a ony “Hej, já na tebe mluvím a ty si usneš” 😀 – psala jsem o tom i v minulých článcích).

My, jakožto finalistky, jsme pluly v jedné loďce a v té další celý tým spolu s kameramanem našich medailonků a všech oficiálních spotů, které uvidíte v televizi. Můžete ho vidět na této další fotce. V podstatě tím chci říct, že když půjdete do Miss, tak se připravte, že budete neustále v hledáčku fotografů a musíte si dávat pozor, jak se tváříte – takže moje mžourání do sluníčka nebo celkově, když jsem neměla brýle a čočky, na dálku byla docela výzva!

 

Tady je třeba náš fotograf Lukáš Navara, což je osoba, která by si podle mého názoru měla snad založit blog! Je to 24/7 pozitivně naladěný člověk, který nám vždy zlepšil náladu, řekl hodně cenných rad a názorů a celkově nám byl oporou. A ty fotky? On to prostě umí! Však některé ty jeho fotky dávám i sem, protože jsem opravdu nezvládala fotit všude. Vždy to poznáte tak, že je vpravo v rohu na fotce vodoznak s jeho jménem a Českou Miss.
Byla to prostě paráda a já nafotila snad nafotila a natočila tolik materiálu, že tohle je opravdu jen zlomek. Snad to na vás hodí tu teplou vlnu a pohodičku, takhle v pracovním týdnu. Mně taky už začíná zase škola, takže se při editování videí a dopisování článků také odreagovávám, ale je to opravdu těžké se po měsíci stráveném v jednom kole s Českou Miss dostat do běžného režimu.
Tak, tohle je ten slavný James Bond Island – neboli Khao Phing Kan ve Phang Nga Bay. Tam bylo tedy za cíl natočit další materiály do spotů.

A tohle je jen taková momentka z toho, co jsme natáčely. Takový “selfie time”, kdy jsem to natáčela a automaticky se mi dělá fotka každých 5 sekund – z toho vzešel tento záběr a mně se strášně moc líbí – jsme tam všechny a je to prostě momentka momentek. Dobrá, není to kvalita do časopisu, ale má to takovou tu sílu okamžiku.

Samotné místo mně, upřímně, zaujalo méně než ta cesta. Jak říkali Thajci – bylo by lepší tam jet předtím, než se tam James Bond natáčel. Voda byla totiž moc, moc špinavá, šlápla jsem i na plechovku… Koupačka tedy nepřipadala v úvahu. Bylo tam samozřejmě hrozně moc lidí, ale s tím se počítá, to je všude na turistických místech. Určitě je to ale krásná oblast, kam si zajet, ale stavila bych se tam na zmrzku, fotku a pak speedboatem odplulila na pláž nebo potápení jinam. My jsme na speedboat taky poté zasedly.

 

(já prostě zapomínala čistit čočku Gopra, tak to potom zamrzí, když máte jednu ze společných fotek takhle mázlou, ale alespoň ten můj super šklebící výraz není moc vidět 😀 )

Srdíčko!

 

Tuhle fotku jsem ukradla Míše – já měla opět špinavou čočku 😀

 

Tohle je místo, kam připlujete lodí. My tam čekaly něco kolem hodinky, tak bylo samozřejmostí, že ten čas vyplníme focením. Takže mimo tuhle mou klasickou “jakože-allá-jógínka” fotku jsme si s Míšou užily selfie mood. Bylo tam skvělé světlo, znáte to. Hlavně jsme si ale v Tiger Zoo (viz minulý článek – ZDE ) koupily stejný přehoz přes plavky a to nešlo nezdokumentovat!

 

Tady už jsme na cestě na speedboat. Což je ideální místo na to, když chcete afro a dredy zdarma. Pluly jsme na oběd do nádherných zahrad – to jsem vám dala níže na konec článku, ať zůstaneme “na vodě”. Hned poté jsme totiž pluly na moře natáčet další záběry!
Ty budou opravdu nádherné a já se nemůžu dočkat finálního editu (opět). Nejdřív jsme byly v takové zátoce a potom se čekalo na západ Slunce. “Rejža” trochu zápasil s angličtinou Thajců, kteří řídili naše loďky, aby udělali přesně to, co žádal. Přes domlouvání rukama a nohama se to nakonec na poslední chvíli stihlo!

Ten den jsme vlastně byly na vodě od východu po západ Slunce! To jsou ty nejkrásnější scenérie a pohledy, které se mohou člověku naskytnout a co teprve v takovém ráji, jako je Thajsko! Zpět jsme pluly ve více loďkách a na nás s Míšou už nějak nevyzbylo místo v té, kde byla většina “Missek”, tak jsme pluly s “rejžou”, kameramanem a Šárkou. Až uvidíte následující fotky, tak pokud jste doposud nechápali, proč jsem z tohoto zážitku tak unešená, tak teď už musíte! S Míšou jsme si prostě lehly na příď loďky a užívaly si ten daný moment, pohled na sunset a hlavně to úžasné ticho! Já vždycky v takové okamžiky říkám, ať si ho teď uvědomíme, že si ho za pár měsíců připomeneme. Shodly jsme se, že to byla jedna z nejkrásnějších chvílí soustředění v Thajsku. Stalo se nám teda to, že jsme trochu ztroskotali, protože přestal jít motor, ale to nám alespoň ten moment prodloužilo, protože jsme čekali na náhradní loďku.

 

Psala jsem vám o obědu v zahradách, tak tady to je. To byl nejlepší oběd za celou dobu. Nepřejedla jsem se totiž masem, ale sladkostmi, které mi za tu dobu docela chyběly – kvůli té mojí intoleranci. Tady ale byly kokosovo-rýžovo-banánové-bůhvícoještě dezertíky a já jich snědla kopec! Měla jsem i to štěstí, že “náš stůl” šel na tour po zahradách, takže jsem si zkusila sama připravit nějaký ten dezertík a nebo jen kouknout, jak se to správně dělá. Můj oblíbený dezert? Mango sticky rice a Kanom krok!
Tohle mě pobailo! Na takové nebezpečí bych si ráda zvykla!
Teprve tady na té fotce jsme si s holkama všimly, že jsme úplně dokonale sladěné – oblečením i barvou vlasů! Ája s Vendy, hnědovlásky, měly stejné tílko a my blondýnky s Míšou jsme měly ten náš nový přehoz.
Večer jsme poté přejížděli na další hotel – Hilton v Kata Beach Resort Spa v Phuketu, kde jsme na uvítanou dostali opět welcome drink, náhrdelník z orchidejí, opět uvítací billboard a samozřejmě měli úžasnou večeři hodnou i královské rodiny! Wow! Přejezení opět nastalo, ale v tomto hotelu už byly jídla trochu poevropštěná, takže už jsem se tak lehce necítila. Ale i tak – prostě dokonalost! Jako další dny – o tom v dalším článku!

 

1 comment

Anonymní 12.2.2016 at 14:17

Bože to musí být úplně nádherné! 🙂
Jinak jste s Míšou skvělá dvojce a doufám že to jedna zVás vyhraje! �� 🙂

Reply

Leave a Comment