Home Víš, co máš jíst? SOUTĚŽ o 2 testy na intoleranci potravin!

Víš, co máš jíst? SOUTĚŽ o 2 testy na intoleranci potravin!

written by Natálie Kotková 17.3.2016
Proč vlastně držím tu svojí gluten-egg-milk free dietu? Neměla bys jí taky třeba držet? To by ti mohl pomoci zjistit tento test, který jsem si také před 8 měsíci udělala. Soutěžíme o 2 testy! Chci abyste se cítili co nejlépe!

 

Pokud chceš zjistit, zda ti nějaká potravina nezatěžuje moc organizmus, tak se ti Food Detective a tato soutěž o něj bude hodit! Stačí mi do komentáře napsat – proč zrovna ty si myslíš, že ho potřebuješ  a co je tvé oblíbené jídlo – a já vyberu 2 z vás! Soutěž pojede až do pondělí 21. 3. do 21:00! Nejdříve ale doporučuji přečíst má následující slůvka o tom, co je vůbec intolerance v porovnání s potravinovou alergií a jakou s ním mám zkušenosti já. Dole máte také seznam potravin, které Food Detective testuje.

Intolerance je nesnášenlivost určité potraviny, kdy na ní tělo neobvykle reaguje. Příznaků je mnoho a u každého se projevuje jinak. Já byla třeba neustále unavená a zároveň jsem nemohla spát, pleť mi bláznila a nějak jsem se necítila ve své kůži. Vše si můžete přehledně přečíst zde. Není to ale nic smrtelného ani extra závažného, trpí jí prý 45% populace (aniž by to věděli). Alergie má na rozdíl rychlý nástup a většinou víte, z jaké specifické potraviny to je. Testovat se můžete na několika místech (v nemocnici), ale je to drahé a proto jsem zvolila tuhle formu a zkusila, jak budu spokojená a případně sáhnu po dalších možnostech.

Test stojí 2400,- a děláte ho sami doma – a no, mně zmodrala většina políček (tzn. potravin na které jsem intolerantní). Z toho důvodu jsem rapidně změnila stravu a v podstatě už to od června dodržovala. Musím říct, že jsem se po nějakém čase po vynechání potravin cítila lépe. Nebylo to úplně perfektní, ale znát to bylo. Vždy jsem se cítila divně, když jsme byli někde v restauraci a musela jsem se ptát na alergeny a nebo odmítat nějaké věci (což je v mém případně nezvyklé). Hlavně se na mě dívali vždy, jak na blondýnu, která se snaží nějak dietařit. Ale co, zvykla jsem si na to a nijak to neřeším. Vím, že jím stále (dost) hodně a zdravě – pro mé tělo nejzdravěji, jak si žádá. Objevila jsem díky tomu plno restaurací, kaváren a obchůdků, kam chodím pořád. Říkám to proto, že je to na vás, jak s tím naložíte a zda si test chcete udělat. Pokud jste v “teen” věku, tak to určitě, prosím, diskutujte s rodiči a s testem ať vám pomůžou (mně třeba samotné nešla práce s pipetou). Jak jsem říkala, mně to opravdu pomohlo, ať už to byl placebo efekt nebo jsem organismu skutečně ulehčila práci.

Od listopadu a Thajska se mi to nějak ale začalo vracet, hlavně teda, co se pleti týče. Ta si ze mě dělá srandičky už vlastně i z doby před tím, než jsem ty mé vyřazené potraviny malinko znovu zařadila do jídelníčku (při soustředění v Čapím hnízdě). Test jsem si udělala znovu po soustředění, po těch 8 měsících, a už nebyl tak “modrý” a v podstatě už bych si měla dávat pozor jen na množství. Takže už trochu zobu arašídy a po finále České Miss přivítám zpět vajíčka a zkusím i tvaroh (tyhle potraviny mi chybí nejvíce). Jinak jsem si ale na kokosové mléko, bezlepkové věci a celkově odlehčenější stravu zvykla tak, že ji ani nemám potřebu měnit. Nevím, co ta moje pleť blázní, ale dělám vše pro to, ať je zase normální a na finále budu “ready”. Dokonce mě i bavilo a stále baví hledat zajímavé recepty – hlavně tedy na ty sladké pamlsky! To co jíme, je nejdůležitější, co můžeme pro naše tělo udělat (spolu s pohybem a pozitivním přístupem). Takže – jen do toho! A to by bylo asi tedy vše! Hlavně neztrácejte chuť k jídlu – ba naopak – kdo miluje jídlo, tak je tu u mě správně – však víte, jak ráda jím! 😀

Chtěla jsem k vám test tedy dostat, když už jsem s ním měla nějaké vlastní zkušenosti. Napsala jsem tak do Food Detective a oni byli tak hodní a dali mi dva testy do soutěže! Pokud tedy chceš zjistit, jestli by ses mohla cítit lépe, tak můžeš zkusit štěstí. Stačí mi do komentáře napsat, proč zrovna ty si myslíš, že ho potřebuješ a já vyberu 2 z vás! Hodně štěstí! 

Testuje se 59 potravin

–        – Ořechy a luštěniny
–       – Mandle, para ořechy, kešu, kakaová
zrna, arašídy, vlašské ořechy
–       – Luštěniny (hrách, čočka, fazole),
sója
–       – Maso (hovězí, kuřecí, jehněčí, vepřové)
–       – Ryby
–       – Říční ryby (losos, pstruh), korýši (krevety,
garnáty, kraby, humři, mušle)
–       – Tuňák, ryby s bílým masem (treska,
treska skvrnitá, platýs)
–       – Zelenina
            (brokolice, kapusta, mrkev, celer,
okurka, pórek, paprika -červené, zelené, žluté),
            brambory, rajčata)
–        – Ovoce
            (jablka, černý rybíz, grepfruity,
meloun, ananas, olivy, pomeranče a citróny, jahody)
–       – Vejce (celá),
         – Kravské mléko, česnek,
zázvor, houby, čaj, kvasnice

 

91 comments

Andrea Mokrejšová 17.3.2016 at 6:11

Tak to je super, už delší dobu si říkám, že bych si nějaký takový test chtěla/měla udělat. Přesně jak říkáš cítím se často unavená a za poslední měsíc se mi i zhoršila pleť 🙁 Díky za tuhle soutěž! 🙂
andrea.mokrejsova@seznam.cz

Reply
Nikola Guzmicka 17.3.2016 at 6:52

Mam dost stresovu pracu no aj tak sa snazim jest pravidelne a vela vitaminov, avsak stale mam pocit ze neviem tak uplne presne co je pre moje telo najlepsie. Casto sa citim unavena, vycerpana, ospala (aj cez den) bez nalady mierne az podrazdena a mam taky pocit ze strava mi v tom vela moze zmenit k lepsiemu. V poslednej dobe sa viac nad tym zamyslam preto som aj vyradila pecivo a bielu muku zo svojho jedalnicka. Tento test by bol pre mna skvely nakolko by mi dopomohol k mojmu spokojnejsiemu a stastnejsiemu JA 🙂 O pleti sa radsej ani nevyjadrujem mam 24 a napriek tomu si moja plet casto krat robi co chce :-/
Velmi rada sa zapojim do sutaze 🙂
nikky33@centrum.sk

Reply
Kristýna Bednářová 17.3.2016 at 6:52

Skvělá soutěž! Jsem diabetička…už několik let a teď od začátku ledna jsme s manželem vysadili lepek ze stravy. Není to stoprocentní, ale snažíme se. Každopádně i přes to se moje tělo asi zbláznilo, nebot pleť je ve strašném stavu…a celkově i kůže. Nevím, čím to je. Určitě bych tento test uvítala, abych zjistila, kde je chyba.
machyska@seznam.cz

Reply
Daniela P 17.3.2016 at 7:11

To je super… chcela som si ten test urobiť, lebo mám u seba podozrenie! Dík za túto príležitosť vyhrať ho.
cherubinaify@gmail.com
Daniela

Reply
Tereza Medková 17.3.2016 at 7:28

Chtela bych vyzkouset tenhle test, protoze mam problemy s pleti a ani na koznim mi moc nepomohli. Uz opravdu nevim, co s tim nam delat. Zmenila jsem uz stravu hodne, ale stale nic.
Medkova.tereza@seznam.cz

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 7:38

S tou pleti jsem na tom ještě o hodně hůř, a to už jsem vyzkoušela opravdu hodně. Snažím se vyhýbat hlavně laktoze, Kokosové mléko je super yummyy ale nějak se porad neumim vzdát sýrů. To je pro me nejtěžší. Ale pokud by mi v testu vyšla intolerance na laktózu, byla by to pro me zároveň takova challenge a snažila bych se zbavit laktozy úplné.:) Naty
Natalie.hof@email.cz

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 7:40

Ahoj Natálko,

již delší dobu mám pocit únavy ihned po jídle. Najím se a mohla bych jít rovnou do postele a o nafouklém břiše ani nemluvím. Tvůj blog už sleduji delší dobu. Cca před měsícem jsem na jednom nejmenovaném serveru viděla video rozhovor s tebou, který byl pravě na téma ty a intolerance potravin. Musím říct, že jsme se úplně viděla v tvých příznacích. Ihned jsem začala hledat na internetu kde se dá sehnat takový to test 🙂 Našla jsme a popravdě mne zarazila cena 🙁 tak jsme si řekla, že s na něj budu dávat stranou peníze a pak si ho koupím. A bum teď koukám na tvůj blog a soutěž o tento test. Myslím že to je opravdu dobrá příležitost zjistit co mému tělu škodí. A moje nejoblíbenější jídlo? Tak to je rozhodně svíčková od mé milované mamky 🙂

Měj se hezky 🙂 a ať se ti daří….

Andrea

email: andrea.maskova@email.cz

Reply
Lucie Salačová 17.3.2016 at 7:44

Paráda. Nevěděla jsem že něco takového vůbec existuje a že se to dá takhle ověřit. Delší dobu přemýšlím o všech těch drobných alergiích na lepek a podobně, co se v mém okolí vyskytují a přemýšlela jsem jestli třeba i já nemám nějaké drobné reakce, které si třeba ani neuvědomuji. Mít na to důkaz, vím, že bych s tím začala něco dělat a třeba bych konečně pořád nebyla unavená, v depresích a neměla akné, které mě teď provází neustále po změně antikoncepce :(. Určitě bych proto test ráda vyhrála, abych si mohla tyto věci ověřit, protože jinak bych si ho za plnou cenu nikdy nemohla dovolit :D. Díky za soutěž!
calwen.cz@email.cz

Reply
A. 17.3.2016 at 7:45

Ahoj, já sice problémy s pletí nemám, ale myslím si, že mám problém s laktózou. Vzhledem k tomu, že jím minimálně masa, jsou pro mě sýry a mléčné výrobky spásou. Zároveň mám syndrom bílého pláště, takže nějaké vyšetření u doktora nepřipadá v úvahu. Ráda bych věděla, čemu se vyhýbat, protože není příjemné jíst zdravě a přitom mít neustálé křeče do žaludku a střevní problémy.. Hodně mě to omezuje v osobním životě.

adelka.porazilova@gmail.com

Reply
Anežka Sedláčková 17.3.2016 at 7:45

Ahoj Natálko) o tomto testu přemýšlím už docela dlouho. Důvodů je více, ale ten hlavní je asi ten, že se mi občas po jídle stává to, že mě bolí celý žaludek-mám v něm křeče a musím si nachvilku lehnout a ustane to. Nikdy jsem nepřišla na to z jaké potraviny by to mohlo být, neboť pokaždé jím něco jiného. Před nějakou dobou to ustalo, ale teď za poslední týden se mi to stalo opět dvakrát. Třeba to ale nemusí být intolerace, ale z jídla to podle mého názoru je. A jak si teď napsala tvé příznaky, ztotožnila jsem se s tím, že mám také celkem problematickou pleť a se spaním mám problém též. Usínám třeba 2 hodiny a pak jsem celý den unavená. Proto bych si ráda zasoutěžila o tento test, ušetřilo by mi to mé starosti a i peníze( co si budem povídat, není to levná záležitost).
PS-mé oblíbené jídlo je asi cizrnový falafel nebo veganské curry s rýží(mňam).
asedlackova@icloud.com
Anežka

Reply
Karolína Černá 17.3.2016 at 7:55

Já jsem "pečivová královna", pečivo jím skoro pořád a je fakt, že se poslední dobou necítím zrovna nejlíp. Unavená jsem permanentně. Ale jestli to je stravou nebo něčím jiným, to netuším. Teď se snažím vypátrat, co mi kazí pleť, některé ranní pohledy do zrcadla jsou totiž o život 😀 Proto mi test přijde super a doufám, že by mi pomohl:) karolinka24@seznam.cz

Reply
Bara Schneiderova 17.3.2016 at 7:57

Jsou to už cca dva měsíce zpátky, kdy mě začalo trápit břicho. Poté se přidala únava a bolest hlavy. Bolest břicha byla tak nesnesitelná, že jsem si musela dojít k lékaři. Ten mě hnal po všech vyšetření a bohužel mi nic nezjistili. Na poslední vyšetření – a to na potravinou intoleranci jsem objednaná bohužel až na květen, proto Food Detective test by byl pro mě tím největším vysvobozením. Na tento test jsem již v minulosti koukala, ale cena byla příliš vysoká. Řekla jsem si, že to těch pár měsíců vydržím, jenže bolesti se stupňují a ta únava! Proto kdybych vyhrála tento test, byla bych ti na stotisíckrát vděčná! <3. Moje nejoblíbenější jídlo je vlastně všechno asijské 😀

Přeji mnoho úspěchů v soutěži a krásný zbytek dne 🙂

Barca.Schneiderova@seznam.cz

Reply
Michelle Tattoo 17.3.2016 at 7:58

Ahoj Natálko, na tenhle test koukám už dlouho, ale z finančních důvodů jsem si ho nepořídila, tak to zkouším aspoň tady u tebe v soutěži. Myslím, že tenhle test by si měl udělat každý a hlavně, plno lidí má v tomhle směru problémy. Od doby ,co jsem si prošla anorexií/bulimií a nízkou váhou, následným přibráním můj žaludek nechce spolupracovat (nedivím se, ale za to si můžu sama), ale chtěla bych zjistit, jestli právě i nějaké potraviny nezpůsobují moje problémy, popř. vyřadit je a cítit se dobře a ne vyčerpaně, s pocitem na zvracení a dalšími pocity po každém jídle. A jinak moje nejoblíbenější jídlo?? Patří sem snídaně ve formě čerstvého ovoce a nějaké kaše (nejčastěji rýžové, ovesné) s oříšky a medem ♥ Přeju ti moc štěstí v soutěži a doufám, že to vyhraješ.. Moc ti fandím..

email: miska.buskova@gmail.com

Reply
Vladimíra Osadníková 17.3.2016 at 7:59

To je paráda..ráda bych si tohle vyzkoušela..po zkušeností s anorexií se mi rozvrátil celý organismus a mé tělo nechce přijímat určité látky..a protože už jsem po vyléčení poměrně chytřejší ohledně symbiozy jídla a těla, tak bych ráda tělu dala to nejlepší pro něj, když už jsem mu dala takový zápřah ��. Moc ráda bych tak tento test zkusila a snažila se tělu jen pomoci a dát mu tak, to nejlepší ��

Email: vosadnikova@gmail.com
P.S. Miss je tvá 😊

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 8:10

Je super, že tento test existuje. Už to bude půl roku, co mi to začalo. Časté chození na wc, někdy i dokonce 6x za den, většinou průjmy. U lékaře mi z krve ani z ultrazvuku nic nenašli. Bojím se jet někam na dovolenou, protože bych většinu času strávila na WC než u památek. Tento test by mně velmi pomohl. Zjistila bych, které potraviny mi nedělají dobře a mohla bych je aspoň vyřadit ze svého jídelníčku.
Hana Musilová, 19 let.
musilova.hana58@seznam.cz

Reply
Barbora Štolbová 17.3.2016 at 8:19

Ahoj! Tak to je super, nevěděla jsem, že existuje takovýto "domácí" test! 🙂 Já už řeším asi rok a půl různé zdravotní problémy, byla jsem nucena podstoupit i svůj první zákrok pod narkózou v životě. Mám celkově oslabenou imunitu a pramení to zřejmě ze stresu se školou a Erasmem, který jsem absolvovala loni v letním semestru. Bojím se, že se to zase teď zhorší – diplomka a v červnu státnice, jeeej :-/ vím, že bych neměla bych jíst cukr a bílou mouku, ale netuším, jestli to pomáhá, zdá se mi, že moc ne 🙁 Samozřejmě jsem zařadila více ovoce a zeleniny, miluju ovoce už odmalička a těším se, až zase něco uzraje na zahradě 🙂 Jinak už skoro rok ujíždím na batátech! A dnes budou opět k obědu 🙂 Určitě by mi tento test pomohl zjistit, kterou cestou se dál ubírat… tak třeba se zadaří! 🙂
stolbova.barbora@seznam.cz

Reply
Lucy Enne 17.3.2016 at 8:24

Tento test je super! No pokud bych si test dělala pro sebe, tak asi hlavně proto, že mám čím dál tím častěji problémy s pletí a ani návštěva kožního mi nepomohla. Dále mám alergii na ořechy, nepotvrzenou, takže tím bych ji potvrdila. Ale nejraději bych tento test vyhrála pro svého brášku (je mu sice 20, ale i ty máš bráchu, takže toto oslovení jistě chápeš 😀 ) který má hrozné problémy po určitých potravinách, akorát nevíme, které to jsou. Je to už několik let, byl i na odběrech krve, různých jiných testů, v nemocnici na "operaci" aby se mu podívali do střev a pořád nic nikdo nezjistil. Po spoustě jídel skončil na WC s průjmem, nebo nešel rovnou do školy, protože měl dva dny šílené bolesti v břiše.

Jinak moje nejoblíbenější jídlo? Já jsem hodně přes ty vajíčka na všechny způsob no, i když si je nedávám zase ve velkém množství. Mám ráda i saláty a těstoviny 🙂

Děkuji Ti za tuto možnost vyhrát tento test 🙂 Měj se krásně!

Email: luciath483@gmail.com

Reply
Simona Samcová 17.3.2016 at 8:27

Ahoj Naty, skvělý nápad udělat takovou soutěž 🙂 myslím, že tento problém intolerance potravin trápí spousta lidí, ale mnoho z nich ani neví, že takový test existuje, lékaři ho totiž nedoporučuji, nebo alespoň mě ho nikdo nedoporučil, dozvěděla jsem se o něm az od TEBE 🙂 loni jsem celý rok měla zdravotní problémy, neustálá nevolnost, závratě, nechuť k jídlu a především jsem byla neustále unavená. NIKDO nevěděl co mi je i když me posílali na gastroskopii a různá vyšetření tak všechny alergii testy vyloučili. Po roce obtíží se nic nezistilo 🙁 nyní se to zlepšilo nebo jsem si zvykla 😀 opravdu bych si ráda test udělala ale přece jen to není nejlevnější záležitost..Snad to vyjde :D..:) Hezký zbytek dne simona.samcova@email.cz

Reply
Jana Neuhoferova 17.3.2016 at 8:33

Ahoj Natálko!
Tohle je nejlepší soutěž, co jsem snad kdy a kde viděla:) Já si food detektor přeju již dlouho, ale právě kvůli cenně, jako asi většina lidí, jsem si ho nepořídila. Vrátila jsem se po 2.5 letém cestování, které končilo hlavně v Asii, kde jak ty sama víš, je jídlo úplně jiné. Hodně kokosového mléka, rýžové nudle, rýže, maso, zelenina, a tělo si na to krásně zvyklo. Před třemi měsíci jsem se vrátila, začala jíst normálně a vidím, že tělo má problém. Jím pořád hodně zdravě a zabývám se zdravou výživou, ale zařadila jsem mléčné výrobky, vejce, potraviny jako avokádo, rajče, citrony s obsahem histaminu, lepek. Od té doby mě trápí atopický ekzém, nafouklé bříško, špatnou pleť, občas se mi udělá vyrážka, a proto si tedy myslím, že mám alergii na nějaké potraviny. Food detektor by mi mohl pomoct a usnadnit práci. Určitě bych výsledky nebrala na lehkou váhu a pomohla svému tělu:)
Měj hezký den, Jana
neuhoferovaj@gmail.com

Reply
Viktorie Pavlová 17.3.2016 at 8:51

Od mala mám problém s jídlem. Mám období, kdy jím a v pohodě a období, kdy si dám pár určitých potravin (vše mám už v malíku, takže přibližně vím, co mi vadí, tedy myslela jsem si to, opak je pravdou)… zrudnou mi tváře, naskáčou mi pupínky, pálí mě žáha nebo je mi jen těžko. Před 2 lety mi dělali test na celiakii, tedy lepek a vyšel mi v pohodě, ale vím, že lepek mi spíše nevadí.
Ale co mi doopravdy dělá problém, to jen tak nezjistím, tedy bez testuuuu.
A moje nejoblíbenější jídlo? To je jasnyyyyy! Jasmínová rýže, krevety a kokosová curry omáčka! Jinak můžu vše z vietnamské kuchyně. Bun bo nam bo, bun cha, pho bo a taaaaak.❤️ Však jsme na stejné vlně!
Btw. za mě palec hore, giveway, která může i pomc.❤️

Reply
Looca 17.3.2016 at 8:57

Ahoj Natálko,
Po tomo testu jsem začala koukat někdy ke konci minulého roku, kdy mě začali trápit problémy s trávením a bolestí břicha. Nejhorší bylo, když jsem si ráno k snídani dala kafe s mlékem a k tomu třeba jogurt s vločkami. Za pár minut jsem letěla na záchod a bylo mi hrozně špatně. Stejně tak se moc dobře necítím po konzumaci pečiva, ty křeče v břiše jsou někdy nesnesitelný. Proto jsem tyto potraviny omezila a moje problémy se zlepšily. Přesto mám stále problémy se spánkem, kolikrát se v noci třeba 5x vzbudím a ráno vstávám s bolestí hlavy, což je pro mě hodně deprimující. Z toho důvodu bych ráda vyzkoušela tento test na intoleranci potravin, protože si jej jako chudý student nemohu dovolit.
Co se týče mého oblíbeného jídla, tak mezi mé favority paří indická kuchyně – takové plněné indické placky Naan, to je moje! 🙂
Měj se hezky, Lucka 🙂

email: mlcakovalucie@gmail.com

Reply
Andrea Dujcakova 17.3.2016 at 9:00

ahoj 🙂 Chcela by som ho pre môjho ocina,ktorý ma teraz tiež všelijaké problémy,čo sa týka potravín.Zistili mu aj chorobu,drží diétu momentálne. Bola by som rada,keby som to preňho vyhrala a zistili by sme možno niečo viac 🙂

andrea.dujcakova@gmail.com

Reply
Barbora Uhrová 17.3.2016 at 9:01

Ahoj, tahle soutěž přichází jako dar z nebe, už rok mám velké kožní problémy, ani doktorka neví, co se děje, takže k ní neustále lítám a zkoušíme různé masti a prášky, vždy to na chvíli pomůže, ale pak se to vrátí… mám pocit, že problém by mohl být i ve stravě, ale alergická na žádné potraviny nejsem, takže jediná možnost je asi intolerance… na tento test už jsem koukala, myslím, že jsem na něj narazila díky Vám a chtěla si jej koupit, bohužel cena je opravdu mimo mé možnosti… takže výhra by mi udělala velkou radost a určitě by mi i pomohla! 🙂 oblíbené jídlo jsou těstoviny na jakékoliv způsoby, miluju je! Děkuji i za možnost soutěžit o tak skvělou a užitečnou cenu a přeji pěkný den.
Barbora Uhrová
uhrova.barbora@seznam.cz

Reply
lenka_punc 17.3.2016 at 9:02

Ahoj Naty,
Už od mala mám potvrzené alergie na ryby, hrách a ořechy, ale poslední rok a půl mám podobné problémy, jako popisuješ ty – nespavost, unavenost, k tomu moje zažívání si ze mě dělá trochu srandu..😃
Trochu jsem vypozorovala, že když vypustím (nikdy zatím ne úplně) lepek a mléko, že je mi lépe..a tento test by byl super na to zjistit, jestli je to tak opravdu..😊
Miluju tenhle nápad soutěže, která může pomoct! 😊 ❤️
Jo a nejoblíbenější jídlo? Rýže a těstoviny na všechny způsoby😍

Reply
Beautifood Sk 17.3.2016 at 9:02

Ahooj, som foodblogerka a jedlo milujem. Avšak od malička mám problémy so žalúdkom a nikto mi nevie zistiť prečo. Skúšali na mne celiatickú diétu, bezlaktózovú, bez citrusov ale nikdy presne neurčili na čo vlastne intoleranciu mám. Určite by ma potešil tento test a možno práve on by mi s niečím pomohol. Moje najobľúbenejšie jedlo je talianska paradajková polievka s parmezánom a pizza štanglami. Tá je naozaj úžasná! Inak ti veľmi držím palce v Miss. 🙂

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 9:12

Prvy sa mi zrejme neodoslal tak na to idem este raz 🙂
Nikdy som nemala nejaky problem s pletou alebo nejake problemy spojene so stravovanim.Az pred rokom mi prislo zle, myslela som ze zo stresu z maturit a prijimacok na vysku. Ked som mala tieto problemy dlhsiu dobu isla som k doktorovi a ten povedal ze mam podrazdeny pankreas ale nic blizsie k tomu, ziadne rady iba ze mam vynechat potraviny ako kravske mlieko,syry,zmrzlinu, alkohol a vslastne vsetko ale hlavne mam sama zistit co mi robi sle..to som zistila,bola to hlavne paprika a cesnak.. Chvilu som to dodrzovala a jedla som asi iba ryzu s ryzou:D ale potom mi zacalo byt lepsie tak som postupne zasa nabehla do starych kolaji…
Teraz som zacala lepsie jest lebo som na vyske a byvam sama, takze najma ovocie a zelenina,ale syry a mlieko jesm stale. V poslednom polroku sa mi ale velmi zhorsila plet. Kedze mam plet mastnu tak som sa vzdy onu starala, cistila a hydratovala a bola som stasna ze sa mi ju podarilo drzat v takej dobrej forme… Ale zrazu bum a nepomoze mi ani ta dobra strava, ani ze jem zinok ako doplnok stravy, ani dva litre vody denne, nic.. Som zufala a zacala som sa pohravat s tym, ze mozem byt na nieco intolerantna ale neviem na co..tento test je dost drahy ale aj ked ho nevyhram tak sa pokusim na neho aspon nasetrit:) myslim ze je to dobra vec a pomoze to kazdemu 🙂
A oblubene jedlo?pizzaaaa 😀 alebo salat s maskom a parmazanom:) alebo teda carbonara este ale to sa snazim odmenit:)
michalakovacicova @gmail.com

Reply
IriSs 17.3.2016 at 9:14

Ahoj Naty, supr soutez si hodna ze si zaridila 🙂 Rada bych vyhrala tuhle soutez protoze uz me 3 roky boli brisko, nikde mi nic nenasli, po dlouhe dobe mi nedavno zjistili ze mam intoleranci na bilkovinu kravskeho mleka,vyradila jsem teda ty potraviny. Brisko prestalo zlobit ale zase se mi to vratilo,podle me mam jeste na nejakou potravinu alergii a necitim se zrovna nejlip,citim se slaba,bez nalady a ke vsemu bolava 😀 🙁 mus se porad divat na alergeny a pripadam si jak ty -blbe ze se ptam a hlavne me prijde ze je ve vsem mliko ! Asi mi to delaji naschval. Jinak moje oblibene jidlo je houbova omacka (bohuzel tu nemuzu tedka ) nebo kureci steak a k tomu talirek zeleniny 🙂 snad se postesti:) Mej se krasne a drzim ti moc moc pesti 🙂

Reply
blog by Elina 17.3.2016 at 9:22

Test by si chtěla udělat hlavně proto, že jsem právě stále unavená, večer ale nemohu usnout, často mě bolí břicho a není mi moc dobře, žádné vyrážky atd ale neregistruji a tak to typuji na intoleranci. 🙂
elinkadvorakova@gmail.com

Reply
Simona Vávrová 17.3.2016 at 9:25

Ahoj Naty 🙂
Na tento test už jsem koukala když jsi o něm mluvila v nějakém videu, jenže cena se mi zdála vysoká…Tato soutěž se mi velmi hodí a doufám, že se mi poštěstí :). Už delší dobu se necítím ve svém těle dobře, snažím se již delší dobu přijít na to proč. Jsem unavená, bolí/štípou mě oči, cítím se "těžce", atd.
Email: simonka-vavrova@seznam.cz

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 9:27

Uprimne jsem o takovem testu slysela prvne od tebe a hned me zaujal. Mym jedinym problemem je asi to, ze mam vecne hlad a obrovskou chut k jidlu, a tak vzdycky snim cokoliv, co mi prijde pod ruku. Od fast foodu, spousty peciva az ke sladkostem ruzneho druhu. Casto potom byvam nafoukla, moje bricho vydava desive zvuky a necitim se uplne hej���� a mym uplne nejoblibenejsim jidlem jsou bohuzel zrovna bramborove knedliky se spenatem, a to nejen par knedliku, ale klidne 15 😀 test jsem si chtela po precteni jednoho z tvych prispevku koupit, ale dost me vydesila jeho cena. Uz delsi dobu jsem chtela se svym zpusobem stravovani neco delat, ale nikdy jsem to nevydrzela. Tak snad to tentokrat vyjde�� Je skvely, ze neco takovyho nabizis��fandim ti, jsi skvela ����

Reply
Lenka Šauerová 17.3.2016 at 9:51

teda Natálko hraješ mi do karet. Před necelým měsícem jsem se rozhodla radikálně vyřadit lepek. Tak jsme se vzdala mých oblíbených croissantů s čokoládou, rohlíků, chleba, a mých nejoblíbenějších bramborových knedlíků plněné uzeným masem se zelím.. hmmm..Už si co si pamatuji jako malá, jsem trpívala bolestmi břicha, nafouklé břicho jako balon, pleť taky žádná hitparáda a o únavě ani nemluvím, spala bych od rána do večera. 😀 takže teď cítím, že by tohle mohla být ta správná cesta, ale pořád to není stoprocentně ono, NĚCO mi stále nedělá dobře. Nevím, zda je to mléko, zelenina nebo nějaká jiná potravina. Ale už nikdy nechci žít s pocitem, že bolest a únava je u mě normální… není!

Reply
Rozi Anne 17.3.2016 at 10:05

To je super soutěž, před půl rokem jsem kvůli problémům vysadila laktózu, ale pořád to není ono a tápat a postupně vysazovat všechno možné není zrovna to pravé.
rozianne.fantagiro@gmail.com

Reply
Miss Dioptria 17.3.2016 at 10:17

Ráda bych si zasoutěžila, vzhledem k tomu, že mám podobné problémy a chtěla bych zjistit jak si pomoci. Jsem hodně unavená, pleť mám taky jak puberťačka:D a měla jsem i problémy s žaludkem. Jinak já miluju sýry všeho druhu a jogurty s ovocem, pak mám ráda italskou kuchyni, takže většinu času si dělám těstoviny na x způsobů:D
missdioptria@gmail.com

Reply
Nikola Fátorová 17.3.2016 at 10:52

Ahoj, Natísku, úžasné, že organizuješ soutěž o tento produkt. Už hrozně dlouho jej chci vyzkoušet, ale odrazuje mě cena. Postupem času jsem zjistila, že na úspěšný boj s mou štítnou žlázou mi pomáhá vynechání zpracovaného cukru, ale stále mám pocit, že moje tělo bojuje s něčím, co mu nedělá dobře a tohle by mi mohlo pomoci v odhalení. Měj se kráásně. 🙂

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 10:55

Ahoj Natálko,

proč si myslím, že ten test potřebuju? No, důvodů je asi víc… Ale co mě trápí nejvíc, jsou migrény. Většinou je doprovází celková nevolnost, zvracení a aura (znecitliví mi ruce a tvář a na chvíli ztrácím řeč). Mám za sebou nespočet vyšetření a hospitalizace. Zkoušela jsem i homeopatika, čínskou medicínu a občas nějaké silné prášky. Ty samozřejmě brát nechci, takže hledám způsob, jak se toho zbavit. Zatím jsem nepřišla na to, co migrény způsobuje, ale třeba je problém v jídle. Protože mimo migrény, jsem pořád unavená, v noci naopak nemůžu usnout, jindy mě bolí celej člověk a klouby, mám pořád hlad apod… Zní to, jako bych byla stará bába, ale jsem skoro stejně stará jako ty 😀 … Takže asi víš, jak jsou takový problémy otravný..
Díky a měj se!

Pavlína Voštiarová – pavlina.vostiar@gmail.com

Reply
Kristyna Janhubova 17.3.2016 at 11:10

Ahoj, mam tento test jsem koukala uz kdyz jsi se o nem poprve zminila ve videu. Lakalo me to zkusit, ale cena testu je zavratna 🙁 mam uz nekalik let problem a vyrazkou v obliceji. Kdyz se ukaze dostanu antibiotika, pul roku mam klid a pak zase znova. Zkousela jsem uz bylinky, prirodni kosmetiku, vyrazovat kednotlive potraviny zda to nebude mit vliv ale k zadnemu vysledku jsem se nedostala.Rada bych zkusila tento test, protoze jine vychodisko uz me nenapada. stuartka@seznam.cz

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 12:03

Ahojky,
tak já se stravou bojuju už nějakou dobu. Před třemi lety mi zjistili intoleranci laktózy a teď od Vánoc mám nasazenou bezlepkovou dietu.
Už asi půl roku mám problémy se zažíváním, doktoři mě posílají po všech čertech, ale pořád nemůžou přijít na to, co že mi to vlastně je.
Když ses zmínila ve videu z Thajska o food detective, byla jsem nadšená, že něco takového existuje (hned jsem si ten produkt musela vygooglit, žejo).

Natálko a vy všechny holky, které jste sem napsaly, držte se a hlavně hodně zdravíčka <3

Klára Maťašová matasova.klara@seznam.cz

Reply
Renáta Čižmařová 17.3.2016 at 12:07

Ahoj Natálko…o tomto testu uvažuji už od té doby, co ses o něm prvně zmínila. Většinou, když něco sním, tak se mi na kůži objeví výrazná vyrážka, která ale na druhý den zmizí. Prozatím jsem nepřišla na to, na jaké jídlo můžu takhle reagovat a tento test by mi hodně pomohl. Konečně bych se této nepříjemnosti mohla zbavit a vyvarovat se jídlům, které mi to způsobují. Jsem milovnice ovoce, zeleniny a mléčných výrobků, tak snad tyto potraviny nejsou ty, které nesnesu. Renda.cizmarova@gmail.com

Reply
Iveta 17.3.2016 at 13:50

Ahoj Natálko,
tento článek mě moc potěšil a přišel právě ve chvíli, kdy mě toto téma nejvíce zajímá. Jak tak koukám, tenhle problém teď řeší spousta lidí a proč právě já bych moc stála o tento test?
Už přes 2 roky řeším to, že se ve svém těle necítím dobře. Neustále jsem bez energie, ale přesně jako ty, moc nespím, nebo mám alespoň tak slabé spaní, že se budím klidně 5x za noc a ráno i po " 8 hodinách spánku" vstávám jako zombie. K tomu mám břicho jako balon a občas také až nesnesitelné křeče do žaludku a k tomu si přijdu dost zavodněná. Ale odpověď obvodního lékaře byla taková, že to mám ze stresu a své chudokrevnosti. Už i přítel mně nutí, zajít si na nějaká vyšetření, ale to není moc levné, jak jsi tu již zmínila.
Cca 8 měsíců proto zkouším co se dá: probiotika, železo ( na chudokrevnost), léky na zažívání, nejím žádné pečivo a minimálně mléčných výrobků, často sportuji, hlídám si složení stravy, abych svému tělu dávala to nejlepší apod..Také je divné, že mám dobré, ale i špatné dny a opravdu už netuším, čím to může být ještě způsobeno. Jelikož jsem ale ( chudá 😀 ) studentka, je toto zjišťování a omezování dost obtížné. Navíc jezdím stále na víkendy domů a je pro mě těžké odolat domácí stravě a když poprosím, zda bychom nemohli vynechat alespoň lepek, s moc velkým pochopením se nesetkávám, jelikož to přeci nemám ověřené a proto je to zbytečné.
To je ve stručnosti "můj příběh", který doufám už brzy bude mít šťastný konec 😀 Moc děkuji za tento super načasovaný článek a pro mě naprosto nejlepší a nejpřínosnější soutěž. Snad se na mě štěstí usměje. Ivča 🙂 ivetaplskova8@gmail.com

Reply
Šárka Beranová 17.3.2016 at 13:58

Ahoj, tak o tom slyším poprvé, to jsem nevěděla, že něco takového existuje. Já bych to uvítala, protože taky mám poslední dobou pocit, že něco je špatně. Ne nic dramatického, ale často mám oteklé nohy a ruce, prostě se necítím ve své kůži a už mě také napadlo, zda za to nemůže třeba nějaká intolerance na potraviny. A moje nejoblíbenější jídlo je asi grilované kuře 🙂
Šárka
sabera@hotmail.cz

Reply
Veronika Duží 17.3.2016 at 14:09

Skvělé! Jsem moc ráda za tuto možnost, protože se mnou v posledních týdnech tělo nespolupracuje, necítím se dobře a nemůžu přijít na to, která z potravin mi to dělá. Rozhodně bych se ráda stravovala tak, ať je mi dobře. Tohle mě dost omezuje i v pohybu, protože jsem neustále unavená (ikdyž jím dostatečně) a trpím nespavostí. Na tohle jsou prostě i mé znalosti výživového poradce krátké… Test jsem si na základě tvé reportáže pro Miss chtěla pořídit, ale přece jen to není levná záležitost, takže bych v případě výhry skákala radostí do stropu! 😀

vduzi@post.cz

Reply
FitBlanka 17.3.2016 at 14:25

Jelikož jsem nedávno zjistila, že mám intoleranci lepku a laktózy, ráda bych si udělala ještě tento test. I když jsem totiž omezila všechny tyto "alergeny" stále mi po některých jídlech bývá zle. O koupi tohoto testu už jsem uvažovala, ale je pro mě cenově nedostupný. Určitě bych byla tedy z výhry velice nadšená 🙂 Super soutěž!! :))
Blanka.skulavikova@seznam.cz

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 14:34

Chtěla bych vyhrát tento test, protože jsem si na tyto testy chtěla zajít, ale nějak není čas. Také jsem skoro pořád unavená a bez energie. A i přesto, že se snažím jíst zdravě, tak se mi nedaří zhubnout a po většině jídel se necítím dobře, i když se jedná o zdravé potraviny. Moje nejoblíbenějsí jídlo je v současné době Caprese salát.
s.kozelska@atlas.cz

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 15:12

Myslím si, že by bylo super si takový test udělat zvlášť od teď, co se snažím víc jíst zdravě, takže vědět které potraviny mému tělu moc nevyhovují by se hodilo. Už dřív jsem si četla co si o tom psala ale pořád jsem přemýšlela, jestli mi to za ty peníze stojí. Na druhou je to zase dobrá investice do vlastního zdraví. Ale vyhrát to by bylo úplně boží!
A mé oblíbené jídlo jsou rozhodně těstoviny a ovesná kaše s ovocem a arašídovým máslem, což jestli by mi vyšel pozitivní test na arašídy, tak nevím, co bych dělala! 😀

misel.pro@gmail.com

Reply
Karolína Skoupilová 17.3.2016 at 15:20

Ahoj, test bych chtěla vyhrát, protože mám už docela dlouho problémy s pletí a poslední dobou bývám často unavená. Moje nejoblíbenější jídlo je asi brokolicová polévka a kuskus.
kaja.skoupilova@seznam.cz

Reply
Ludmila Veselá 17.3.2016 at 15:42

Ahoj Naty, super soutěž. Hned na začátek jsem Ti chtěla poděkovat, jen díky Tobě, jsem se dozvěděla, že vůbec něco takového existuje 🙂 V posledním roce pociťuji jak moje tělo reaguje, někdy dost špatně na nějaké potraviny, ale nikdy mě nenapadlo zkusit takový to test. Už jsem na něj koukala, ale přijde mi dost drahý pro tuto chvíli, ale určitě až budu mít brigádu, tak do něj ráda investuji, protože je to pro zdraví, a to se vždy vyplatí! V poslední době se mi nejvíc dělají různé fleky na krku, úplně z ničeho nic se tam objeví obří flek, někdy tam je 10 minut, jindy třeba i 20, tak by mě zajímalo zda to například není nějaká alergie na jídlo či něco podobného. Tohle je opravdu velice zajímavá soutěž, tak třeba budu mít štěstí a vyjde to. Ale i když nevyhraji, tak už jsem hned jednu výhru dostala, a to že jsem se o tom vůbec dozvěděla. Děkuji a měj se krásně. 🙂 Budu držet palce v Miss 😉

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 15:44

Ahoj,
už nějakou dobu se potýkám s problémy se strávením jídla. Když něco sním tak se u mne často dostaví nepříjemný pocit na zvracení. Doktoři si se mnou moc nevěděli rady tak jsem se s tím smířila a přestala to řešit. Poté jsem změnila praktickou lékařku, ta mi řekla, že jí nenapadá nic jiného než stres. Jako student mám převážně největší stres ze školy a po pravdě ve zkouškovém období se to většinou dost zhorší, ale nemyslím si, že jsem každodenně ve stresu, aby se mi dělalo zle pokaždé když něco sním. Na tuto možnost jsem narazila až když jsi o tom mluvila v jednom z rozhovorů k Miss a zaujalo mne to už z důvodu, že by to mohlo alespoň částečně vyřešit můj problém.

veronika.trejtnarova@atlas.cz

Reply
Cam 17.3.2016 at 15:53

Moje problémy začaly asi před rokem, kdy jsem ještě chodila na obědy do školní jídelny. Skoro pokaždé, když jsem oběd snědla, nastaly obrovské křeče, které buď po hodině způsobily průjem, anebo pokračovaly dalších 5-6 hodin, kdy mně bylo špatně a nemohla jsem nic sníst. Myslím si, že to mám z glutamátů, které do jídel přidávají. Moje mamka na to trpí taky. Tento rok jsem přestala chodit na obědy a nosím si vlastní, se kterými se to neděje. Bohužel občas se mi křeče a nafouklé břicho vrací a já mám podezření, že jsem itolerantní k lepku, protože tyto stavy mám vždy po nějakých obilovinách aspol.
Nejvíce mě ale trápí moje vlasy. V říjnu jsem si na hlavně objevila místo, které je úplně bez vlasů a v prosinci další. Kožařka mi sice zjistila nízkou hladinu zinku, ale i po 3 měsících užívání mi připadá, že vlasy skoro vůbec nerostou. Osobně si myslím, že bych mohla mít i alergii právě na nějakou potravinu a tělo by si to mohlo kompenzovat vypadánváním vlasů. Dost mě to trápí, protože se mi moje vlasy vždy líbily a teď je ani nemůžu nosit volně, protože mi jdou vidět holá místa.
Jinak v jídel miluju banánové palačinky a cokoliv se špěnátem nebo brokolicí 🙂
camilla.mal21@gmail.com

Reply
Péťa K. 17.3.2016 at 16:55

Já bych chtěla test zkusit, protože se mi nechce na alergologii! Trpím autoimunitním onemocněním Lupus a po nějakém jídle (citrusy, nějaké ořechy např.) mi vyskáčou červené bolestivé fleky (nemůžete se pak hýbat) a nebo oteče ucho, zajímalo by mě zda je to alergií na jídlo nebo způsobene mým onemocněním! jinak tučná jídla, éčka, glutamáty a já nevím, co ještě, se snažím obcházet obloukem, protože mi je po nich špatně a mám nefouklé břicho – kdo má rád smažené, zkuste maso/houbu/zeleninu obalit v kukuřičné strouhance+rýžové mouce+osmažit na kokosáku 😉 díky za tuto možnost, petabr2@centrum.cz

Reply
Unknown 17.3.2016 at 17:14

Ahoj, moc děkuji za tuhle příležitost!:) O tomto testu jsem už četla a dlouho si říkám, že si ho koupím, ještě jsem se k tomu ale nedokopala, a proto jsem moc ráda za tuto soutěž:) Důvodem proč o něm uvažuju je hlavně moje únava a to, že jsem pořád nemocná. Pořád se mi dělají opary a s vlasy a pletí mám také problémy, přesně jak ty píšeš. Snažím se jíst zdravě ale v tomhle ohledu mi to nijak nepomohlo. Pracuji o víkendech v zakouřeném prostředí, a tak bych prostřednictvím tohoto testu chtěla zjistit, jestli je to právě prací v takových podmínkách nebo jestli za to může strava jako u tebe a tím pádem bych s tím mohla něco dělat:) Mojim nejoblíbenějším jídlem je rozhodně přírodní kuřecí řízek s bramborem nebo bramborovým salátem!:)
antilopka123@seznam.cz

Reply
Monča Merglová 17.3.2016 at 17:28

Ahoj Naty!
Tak přesně k tomuto se odhodlávám už nějakou dobu. Jenže testy v nemocnici jsou docela drahé, a tak by bylo super, kdybych měla tuto příležitost. Už od puberty trpím akné a už asi 10 let se ho nemůžu zbavit. Kožní, dermatologové, teď hodně experimentuji s jídlem. Poslední dobou mi některá jídla nedělají dobře a sama jsem to vypozorovala a snažím se je omezovat, ale určitě by mi pomohlo, kdybych si to mohla nějak potvrdit a nebo mi někdo/něco řekl, co dělám špatně nebo co mi nevyhovuje. I přesto, že jsem poslední dobou zvýšila svou fyzickou aktivitu asi tak o 100%, s jídelníčkem a různými surovinami bojuji. Nikdy jsem na nic nebyla alergická, tak je mi to divné. Ale vím, že s věkem se to může vše měnit.
Jinak mé oblíbené jídlo? Jídlo! Poslední dobou jsem si oblíbila přesnídávky! 😀 Mamka říká, že to vypadá, jako bych měla miminko, podle mých nákupů a stavu spíže O:)
Hodně štěstí v Miss! Držím pěsti a posílám sms 🙂 A i kdybys nevyhrála, dokázala jsi, že jsi krásná nejen vnějškem, ale i vnitřně jako člověk.

Reply
Adéla Beranová 17.3.2016 at 18:46

Ty jo, tento článek je hodně zajímavý. O intoleranci potravin vím, ale nikdy mě nenapadlo to zkusit, ale když jsem si přečetla tvoje příznaky, tak to samé mám já, jen nedokážu přijít na to, které potraviny to jsou, zkoušela jsem hodně často různé diety bez lepku, bez mléčných výrobků a tak, ale kdybych si udělala tento test, tak bych aspoň věděla co a jak. A moje oblíbené jidlo je nejspíš sladké, kterého se teď postupně vzdávám, protože závislost na čokoládě je prevít!
Děkuji moc za krásný článek, který mě donutil se nad sebou a svým stravováním zamyslet.
adelkab@email.cz

Reply
michaela adamcova 17.3.2016 at 19:13

Ahooj:)
Zaujalo mě to, nikdy jsem o tomhle neslyšela. Já sama jednak trpím na akné na zádech a jak jsi zmiňovala únavu, tak pravidelně když přijdu ze školy, jsem celé odpoledne KO a chce se mi spát 😀 takže často spim. Ale nejvíc mě trápí ekzém, který je vážně nepříjemný, nejen že to svědí, natejká, bodá (jako fakt:D), a taky zasychá, tvrdne, praská.. Mám to na rukách – na dlaních, zvrchu, mezi prsty, v oblasti zápěstí, loktů, na nártech a už mám pár fleků různě po nohách. Mám vysazeno plno potravin, jíst vlastně nemůžu skoro nic, protože to jsou dost zásadní potraviny, jako třeba droždí a potraviny které ho obsahují (buchty, pečivo…), ovoce (i marmelády, džusy, ovocné jogurty a cokoliv ovocného), mléko, sýry, oříšky, čokoládu, kakao (čímž se strhávají další věci, protože v tooooooolika věcech to je.). Je to šílený:D živím se vzduchem:D Ne, to zas ne, už jsem si na to docela zvykla, tak se nějak stravuju, i když to trvalo, protože skoro v každym produktu/jídle je něco, co nemůžu. No vychytala jsem to a zvykla si, ale ta mrcha se prostě rozlejzá a to mě děsí, kor teď zas do plavek, kdy se mi ty fleky neopálej.. Mám na to složený detoxikační čaj a plánuju začít dělat jednou týdně půst, ale teda zatím nic nepomáhá a vůbec nevím, čím to je. Tohle mě zaujalo a určitě si o tom přečtu víc a tak či tak bych to do budoucna asi zvážila.

Oblíbené jídlo. No, zajímavá otázka, jsem totiž popelnice 😀 Ale za mě asi grilovaná zelenina – něco jako ratatouille, jen bez parmazánu, rajčat a s žampiony! Grilované žampiony – nejlepší věc na světě. 😀

No a já si jdu počíst o té metodě. Díky moc, bez tebe bych se o tom ani nedozvěděla. Přeju krásný večer! 🙂

misaadamcova@email.cz

Reply
►Nadush 17.3.2016 at 19:20

Rada sa zapojím a vyskúšam šťastie 🙂 Ja si myslím, že mám na niečo intoleranciu aj kvôli tomu, že bývam veľmi nafúknutá a viem, že nie je to veľa vlákniny v potrave, pretože sa snažím držať ju na správnej hranici. Bývam mnohokrát nesvoja vo svojej vlastnej pokožke, takisto sa mi zle spí. Na tvári sa mi občas vyhodia nepekné pupáčiky, ktoré nevyzerajú dobre. Rada by som skúsila, či náhodou nie som na niečo alergická a nemám intoleranciu 🙂
Skvelý článok !
email : cerna.nad@gmail.com

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 19:40

Ahoj,

mám opravdu velký problém, jak s pletí tak s žaludkem. Často se mi stává, že je mi z jídla špatně (a to se nějak nepřejídám nebo tak něco, nejím ani smažené a snažím se jíst zdravěji) a těžko, navíc i celková únava. Připadám si jako BALÓN, prostě naprosto nafouklá a to není příjemný pocit. Pořád zkouším nějaké omezení ve stravě a takhle bych alespoň věděla, co doopravdy mám vynechat, aby mi to pomohlo. Ráda bych si vyzkoušela tento test. Bylo by super, kdyby mi tohle pomohlo. 🙂 Tak snad to vyjde. 🙂
Jinak máš suprové články, celkově blog. 🙂 ♥

email: simca.faltusova@gmail.com

Reply
Eliška Davidová 17.3.2016 at 19:50

O testu jsem se dozvěděla od tebe už dříve a pořád váhám, jestli ho vyzkoušet nebo o svých potencionálních intolerancích raději nevědět. Bývám často unavená po 3 hodinách od probuzení a celkově bez energie. Mám pocit že hodně zapomínám a při návštěvě Californie, z které jsem se před měsícem vrátila, se mi docela zhoršila pleť a netváří se, že by se hodlala dát do kupy. Tak nevím, zda to je jídlem. S postavou problémy nemám a myslím si, že jím vcelku zdravě. Nejradši si dám opečenou zeleninu a žampiony a nebo nějakou rybu. Jo a šíleně miluju ochutnávat ruzné druhy sýrů. Co se tohodle tématu týče, tak momentálně pracuji na pitném režimu, byla jsem schopna vypít jednu sklenici vody a nic víc. V poslední době se už pravidelně chodím napít a vypiju dostačující množství, jen bych řekla, že po každé sklenici vody se mi nafoukne břicho.
eliskadavidova@seznam.cz

Reply
Anonymní 17.3.2016 at 20:42

Super soutěž :))…třeba mně už přes tři roky padají vlasy, mám zhoršenou pleť a měla jsem i problémy se spánkem, na což jsem dostala i prášky…Nejhorší ale bylo, když jsem teď v zimě začala venku napuchat, prsty na rukou, kolena, tváře, nos, a navíc ještě to napuchlé místo strašně svědělo…alergolog mi řekl, že na nic alergická nejsem a že to holt musím vydržet :D…a tehdy mě taky napadla tahle intolerance na určité potraviny. Protože pokud to nebude nějakou potravinou, tak fakt už nevím 😀 😀

faltova.r@seznam.cz

Reply
Hana Zíková 17.3.2016 at 20:43

Zajímavá soutěž 🙂 Často se cítím unavená, poslední dobou se mi dost zhoršila pleť, aniž bych věděla z čeho to může být a často mám zažívací potíže :/
Hannie.221295@seznam.cz

Reply
Barbora Cadova 17.3.2016 at 23:52

Děkuji za tuhle soutěž! Před nedávnem jsem si díky tvým videím a blogu hledala informace k intoleranci potravin. Hodně mě to zaujalo, protože občas mívám dny, kdy jsem unavená a dny, kdy jsem naopak plná energie. Sama ale nedokážu vypozorovat, co a proč mi nedělá dobře. Snažím se poslouchat svoje tělo a přemýšlet nad tím, co si "hážu" do pusy, ale ani to není 100%. Každý jsme jiný a nikde na internetu o mém organismu nepíší, proto bych si ráda nechala udělat tento test, abych se cítila lépe. 🙂

Moje oblíbené jídlo: Asie,Itálie a zmrzkaa 🙂

email: barboracadova1@seznam.cz

Reply
Sandra Slušná 18.3.2016 at 7:44

Ahoj Nati, ja mám už od malinka problémy s pletí, nejen na obličeji, ale trpím i vyrážkami na rukách i nohách. Strašně mi padají vlasy, i když to na mně nejde poznat, protože vlasů mám dost, ale doma jsou vlasy všude: já nebo Mamka musíme vysávat každý druhý den, protože všude jsou vlasy a možná to zní trochu nechutně, ale aspoň jednou denně si najdu vlas v jídle.

Někdy když sportuju, tak jsem potom úplně nakopnutá a nejraději bych s tím nepřestala, ale někdy mám zase dny, kdy jsem úplně vyčerpaná a nemám sílu vůbec na nic, ani abych mohla chodit. Ráda vařím i vegetariánsky nebo vegansky i když jím samozřejmě i maso, vajíčka a mléčné výrobky. Zajímalo by mně jestli moje strava nějak souvisí s mými problémami, proto by jsem si ráda chtěla vyzkoušet tento test.

Mám ráda hodně jídel, takže je těžký určit jednoho favorita, ale mezi moje nejoblíbenější jídla asi patří ovesná kaše, veganský ale i normální cheesecake, curry a třeba Caesar salát.

bara.slusna@seznam.cz

Reply
Sandra Slušná 18.3.2016 at 7:45

Ahoj Nati, ja mám už od malinka problémy s pletí, nejen na obličeji, ale trpím i vyrážkami na rukách i nohách. Strašně mi padají vlasy, i když to na mně nejde poznat, protože vlasů mám dost, ale doma jsou vlasy všude: já nebo Mamka musíme vysávat každý druhý den, protože všude jsou vlasy a možná to zní trochu nechutně, ale aspoň jednou denně si najdu vlas v jídle.

Někdy když sportuju, tak jsem potom úplně nakopnutá a nejraději bych s tím nepřestala, ale někdy mám zase dny, kdy jsem úplně vyčerpaná a nemám sílu vůbec na nic, ani abych mohla chodit. Ráda vařím i vegetariánsky nebo vegansky i když jím samozřejmě i maso, vajíčka a mléčné výrobky. Zajímalo by mně jestli moje strava nějak souvisí s mými problémami, proto by jsem si ráda chtěla vyzkoušet tento test.

Mám ráda hodně jídel, takže je těžký určit jednoho favorita, ale mezi moje nejoblíbenější jídla asi patří ovesná kaše, veganský ale i normální cheesecake, curry a třeba Caesar salát.

bara.slusna@seznam.cz

Reply
Unknown 18.3.2016 at 9:03

Ahoj Natálko, je mi 23 let a stále mám pleť jako puberťák. Dala jsem spoustu peněz do různých krémů, vitamínů a vodiček a výsledek? Téměř žádný. Ani nevíš, jak moc se umím vcítit do Tebe, když Tě teď pleť zlobí a čeká Tě tak důležitá životní událost jako je Miss 🙂 K vůli pleti jsem začala brát i antikoncepci (jsem ten největší odpůrce antikoncepce, studuji biochemii – kdo nemusí, antikoncepci neberte!), bohužel mi nepomohla, ani po 7 měsících nevidím výsledky. Takže hormony to nejspíš nebude. Dalším problémem je moje únava, letos mám taky bakalářské státnice a celkem dost nestíhám. Dřív jsem byla čilá, plná energie a teď si připadám jak stará babička. Přes den klidně 3 hodiny spím, okolí to nechápe, nikdo mi to ještě neřekl, ale vím, že si myslí, že jsem líná.
Moje nejoblíbenější jídlo je dušené hovězí na mrkvi s bramborovou kaší, recept mám od Pohlreicha a kdo to nezkusil, jakoby nežil. 😀
Měj se krásně a přeji Ti, ať se Ti splní úplně vše, co si jen přeješ.
Andrea Dlabajová (dlabajovaha@seznam.cz)

Reply
Simi 18.3.2016 at 9:06

Tahle soutěž mi jde úplně pod ruku, vypozorovala jsem na sobě, že mám pravděpodobně intoleranci na mléko, ale na testech jsem nikdy nebyla. A i mi občas po některých potravinách nebývá dobře, tak si ho chystám udělat, aby se mi udělalo lépe.

A co se týče jídla, tak to miluju sushi a ryby celkově. 🙂

simona.senkova@gmail.com

Reply
Veronika Šounová 18.3.2016 at 14:04

Ahoj, sleduji tě sice krátce, ale zato poslední dobou dost prokrastinuji nad tvými videi a články. Hrozně mě bavíš. 🙂
No a abych odpověděla na ty dvě otázky. Proč bych zrovna já měla vyhrát tuto soutěž? Už delší dobu se snažím zhubnout, od května minulého roku chodím cvičit a snažím se o jakýs takýs jídelníček, ale nejde mi to. Zvlášť proto, že mi nejde jíst zeleninu a tak ji nahrazuji něčím nezdravým. Kdybych ale viděla, jaké potraviny jsou opravdu škodlivé, tak by mi to pomohlo. Alespoň myslím. Od května mi totiž i při téměř každodenním cvičení klesla váha jen o 5 kilo a hrozně mě to mrzí. Zvlášť, když půjdu teď na vysokou (jsem v maturitním ročníku) a tak bych s novým městem a novou školou chtěla nastavit i své nové já.
Moje nejoblíbenější jídlo jsou těstoviny na jakýkoliv způsob. Avšak poslední dobou cítím, že mi po nich skutečně není vůbec dobře. Doufám, že kdybych vyhrála, tak by mi to pomohl zjistit, jestli je vůbec můžu jíst.

Hezký den a pokračuj v tom, co děláš. Doufám, že vyhraješ Miss. Moc ti fandím. 🙂
Veronika
sounova.veronika@gmail.com

Reply
Katherine J 18.3.2016 at 15:08

Je od tebe vážně úžasné, že dáváš možnost udělat si tenhle test lidem, kteří třeba až díky tomuto článku zjistili, že by jejich zdravotní problémy mohla způsobovat intolerance, nebo si ho nemůžou z finančních důvodů dovolit. 🙂
Já sama jeho koupi momentálně hodně zvažuju a i kdybych ho nezískala díky tobě, myslím, že zalovím v peněžence a místo něčeho na sebe investuji spíš do sebe.
Je pravdou, že už jsem vážně zoufalá, protože to za posledních osm měsíců jde s mým tělem nějak z kopce. Váha mi lítá (teda spíš se šplhá nahoru) i přes to, že několikrát týdně cvičím, snažím se jíst zdravě, co jen to jde a sladkosti jsem omezila na absolutní minimum. Párkrát za měsíc mám silné křeče do břicha, jinak mě spíš provází taková tupá bolest a pocit, že jsem neustále přejezená. Neuvěřitelně mi padají vlasy a to i po radikálním ostříhání, které jak se zdá, bylo zbytečné. O pleti snad už ani nemluvím, občas si připadám jako minové pole. 😀 Zhoršil se mi ekzém na pažích a někdy mám pocit, že únavou padnu na místě, a když už se celá šťastná dostanu do postele, trvá mi celé hodiny než se mi podaří usnout. Jsem vážně zoufalá, protože mi zatím nikdo nedokázal říct, co se to se mnou děje a vážně nesnáším to, že se ve svém vlastním těle cítím jako cizinec.
Takže mi svitla naděje v podobě tvých zkušeností s intolerancí a tohohle testu. Pokud to nevyřeší tohle, už to nevyřeší snad nic. 🙂
Děkuji ti za nás všechny a tuhle možnost. 🙂
Měj se krásně. K. 🙂
kaatulinek@seznam.cz

Reply
HurtsAnne 18.3.2016 at 15:40

Test bych chtěla, protože jsem hrozná, co se týče stravy. Fakt příšerná. A hodně rozmazlená, což je ten problém, hodně toho už tak nejím a z toho co nejím, je toho hodně zdravýho. Začala jsem tloustnout a pleť mám pupínkatou….prostě by se mi to hodilo. 🙂
Chechty.a@seznam.cz

Reply
Katka 18.3.2016 at 16:39

Čauky Naty, tahle soutěž mi jde akorát vhod, zkusím se taky podělit o svojí ministory s potravinama, ikdyž já na soutěže nemám štěstí :)))) Každopádně, zrovna včera jsem snědla 2 termixy (po cvičení – stydim se :D) a do hoďky mě bolelo břicho tak, jako dřív. Cca 1,5 roku zpět jsem si nechala udělat test u doktory na alergii na laktozu a test mi vyšel na hraně, abych byla 100% alergik, musela bych prý mít pozitivní všechny složky, což jsem neměla…bylo mi tedy doporučeno omezit mléčné výrobky a přijít na rok na nové testy na laktózu a prý by bylo vhodné i na celiakii….Mléko jsem tedy omezila a bylo mi dobře, občas jsem si dala něco každý den a vše ok. Až do minulého týdne, kdy se "problém" asi začal znova hlásit o slovo a něco se děje + včera celkem pocit k ničemu. Tak jsem si sedla na net a začala vyhledávat info, v rámci toho jsem zkontrolovala co nového na blozích, a narazila na Tvůj příspěvek 🙂 O tomto typu testování jsem nikdy neslyšela, zajímavé. Pokud by se na mě usmálo štěstí, bylo by fajn si zase otestovat, jak na tom moje tělo je. Holkám, které test vyhrají to moc přeju, vidím, že s potravinami má problém, čím dál tím více lidí:/ A Tobě děkuju za skvělou soutěž, je to prima. Hezký den, Katka (prodej.mix@seznam.cz)

Reply
Terka 18.3.2016 at 20:15

Ahoj Natálko!
Nejdřív bych chtěla poděkovat, že takovou soutěž pro nás děláš, když čtu komentáře holek, nestačím se divit, kolika lidem by se takový test hodil. (Myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že si toho neskutečně vážíme, ať už vyhraje kterákoli) 🙂
Co se týče mého "příběhu", už dlouhou dobu mám nekončící zažívací potíže, jsem unavená, náladovová a necítím se úplně na 100%. Vysadila jsem tedy před rokem lepek, na čas se mi udělalo lépe, pak jsem chtěla ale krevní test na intoleranci lepku od doktora (aby se mi to potvrdilo), ten mi ale řekl, že lepek před testem musím jíst, jinak se to neprokáže. (Nemáš náhodou s tímhle testem od doktora zkušenost?) Udělala jsem tak, ale testy dopadly negativně a z nemocnice jsem odcházela jako, že si vymýšlím.. V tom případě nevím, jestli jsem při nejezení lepku vysadila i potravinu, která mi nedělá dobře a hodně by mě zajímalo, jak by mi test dopadl, protože nikdo z doktorů už se moc netváří na to, aby to se mnou nějak vyřešil 🙂
Jinak oblíbené jídlo: Knedlíky s jahodama :))

PS: Ať se daří v Miss

Měj se krásně, Terka 🙂
94.svejdova@seznam.cz

Reply
Pajuš 18.3.2016 at 20:20

Přesně něco takového bych teď potřebovala! Poslední dobou mám podezření na intoleranci laktózy, hlavně po mléce mě bolí břicho a necítím se moc dobře. Nejlepší by bylo vysadit všechny mléčné výrobky, ale dokud nemám nějaký věrohodný důkaz, tak by to doma zřejmě neprošlo.
Přemýšlela jsem i o nějakém testu u lékaře právě na potravinové intolerance, příp. alergie, ale jak jsem se dočetla, tak cena není zrovna nízká.
Nejvíce by mě však zajímalo, co bylo impulsem pro spuštění mé zřejmě intolerance na laktózu. Také od té doby mi nedělá bohužel dobře ani ovesná kaše, kterou jsem tak milovala. Naštěstí jsem díky tomu objevila další alternativy snídaní, např. pohanková nebo jáhlová kaše je taky super!
A mým neoblíbenějším jídlem jsou od malička palačinky a lívance. Momentálně asi pohankové, miluji jejich lehce oříškovou chuť. 🙂
paola23@seznam.cz

Reply
SundyA Sundyd 18.3.2016 at 22:34

Toto bych opravdu ráda věnovala svý mamce, protože se jí poslední dobou hodně zhoršila pleť a začaly ji hodně bolet kosti (vlastně celé tělo :D) . Mám ji moc ráda a proto bych jí tento "lék" chtěla dát, protože podle mě by jsme lidi co máme rádi měli obdarovávat každý den a nejen na jejich narozeniny atd. Moje mamka navíc byla u alergologa ale ten jí toho teda moc nezjsitil.

Reply
SundyA Sundyd 18.3.2016 at 22:39

Toto bych opravdu ráda věnovala svý mamce, protože se jí poslední dobou hodně zhoršila pleť a začaly ji hodně bolet kosti (vlastně celé tělo :D) . Mám ji moc ráda a proto bych jí tento "lék" chtěla dát, protože podle mě by jsme lidi co máme rádi měli obdarovávat každý den a nejen na jejich narozeniny atd. Moje mamka navíc byla u alergologa ale ten jí toho teda moc nezjsitil. Její oblíbené jídlo je rozhodně něco sladkého a nejlépe s čokoládou:D ades.nedes@seznam.cz

Reply
SundyA Sundyd 18.3.2016 at 22:41

Toto bych opravdu ráda věnovala svý mamce, protože se jí poslední dobou hodně zhoršila pleť a začaly ji hodně bolet kosti (vlastně celé tělo :D) . Mám ji moc ráda a proto bych jí tento "lék" chtěla dát, protože podle mě by jsme lidi co máme rádi měli obdarovávat každý den a nejen na jejich narozeniny atd. Moje mamka navíc byla u alergologa ale ten jí toho teda moc nezjsitil. Její oblíbené jídlo je rozhodně něco sladkého a nejlépe s čokoládou:D ades.nedes@seznam.cz

Reply
Anonymní 18.3.2016 at 23:23

Ahoj Natálko,
o intoleranci potravin jsem se dozvěděla teprve nedávno. Od té doby jsem se o ni začala zajímat, protože i já mám s jídlem vcelku problém. Už pět let trpím zkříženou potravinovou alergií…skoro všechno ovoce, oříšky, atd.. Občas je těžké si odepřít oblíbené ovoce, ale beru to s nadhledem ..svět se nehroutí 😉 Horší je, že i přes vyřazení dotyčných potravin z jídelníčku se mi vrátil z dětství atopický ekzém na rukou, což je vcelku nevzhledné a v běžném životě dost na obtíž.
I přes mé snahy se stravovat opravdu zdravě a správně (občas musí být i nějaká ta prasárna, ale bez toho by to přeci nešlo :-D) nezaznamenávám žádné zlepšení 🙁 a stejně jako ostatní pociťuju neustálou únavu, těžkost, nafouklé břicho a v poslední době i nepříjemné křeče. Právě proto bych si ráda udělala tento intoleranční testík a konečně se zbavila jak ekzému, tak i otravného akné a všech ostatních problémů, které pramení z konzumace nevhodných potravin 🙂
Jinak bych ti moc chtěla poděkovat za tento článek. Je fajn vědět, že v tom nejsem sama <3 A že nás na tento problém je víc 🙂
…závěrem mého slohu nesmím zapomenout napsat mé oblíbené jídlo. Vypíchnout jedno není možné, protože já jídlo prostě miluju, ale to co můžu jíst opravdu ve velkém jsou těstoviny na všechny způsoby, sýry a poslední dobou i vajíčka 🙂
Přeju ti, ať se ti ty tvé intolerance pořád jen zlepšují a pleť ať nezlobí 😉
Lenka
Lenka.sliskova@seznam.cz

Reply
Anonymní 19.3.2016 at 7:04

Ahoj Naty,

o tomto testu jsem slyšela už v jednom tvém rozhovoru z Thajska. Myslím zrovna při příležitosti vaření s tamními šéfkuchaři. Okamžitě mě to zaujalo a začala jsem na internetu pátrat po více informacích. Stejně jako ty, mám jídlo mooooc ráda. (Dokonce jsem zjistila, že nám chutnají i stejné věci-curry, kokos,… :D) No a tak bych ráda zjistila, jestli je v potravě něco, co mi škodí. Snažím se žít zdravým životním stylem a není mi lhostejné, co svému tělu dopřávám. Pokud by se na nějakou intoleranci přišlo, určitě bych potravinu zcela nevyřadila, ale pouze bych se snažila rapidně snížit její konzumaci.

Velmi by mě potěšilo, kdybys mě vybrala 🙂
Přeji hezký den a držím ti palce ve finále České Miss!

(Taky) Natálie 😀
1natalie.horakova@seznam.cz

Reply
Lenka Merková 19.3.2016 at 15:17

Naozaj nádherná súťaž! ďakujem za ňu! Chcela by som vyhrať práve preto že som mala mentálnu anorexiu (rok aj niečo dozadu som to dohnala až na psychiatriu), teraz som už na zdravej váhe, a moje myslenie sa oveľa zlepšilo viem čo je správne a čo je choré… Naučila som sa myslieť zdravým rozumom, mám sa rada. Začala som posilovať a chcem jesť čo najlepšie, najkvalitnejšie, jednoducho tak aby bolo moje telo čo najspokojnejšie! Týrala som ho viac než dosť a tak sa mu teraz snažím "ospravedniť" v tejto podobe.. Stále premýšlam nad nejakou formou stravovania (vegan,negetarian,paleo,raw…) ale aj to či začnej počítať makra.. ale zase na druhú stranu nechcem pretože sa bojím že to preženiem a zbláznim sa s toho.. Takže som sa rozhodla jesť zdravo, v určitej miere všetko aj nezdravé dobroty. Ale mám pocit že po niektorých potravinách mi je dosť ťažko, cítim sa unavená a to nechcem. Posledný mesiac sa mi veľmi zle spáva, neviem čím to je a trápi ma to.. Mám podozrenie že je to hlavne s mlieka ale chcela by som si to naozaj overiť a táto súťaž je pre mňa veľká príležitosť 🙂 ..Prepáč za tak dlhú správu ale mala som potrebu sa rozpísať 😀
Prajem ti veľa šťastia v českej Miss! Máš veľkú šancu vyhrať 🙂

lenus.ka133@gmail.com

Reply
Veronika Šilhánková 19.3.2016 at 15:32

O takovém testu už delší dobu přemýšlím, často se cítím po jídle unavená a taky mám problémy s pletí. Vždycky je to chvilku lepší a pak se to úplně zhorší. Zkoušela jsem vyřadit lepek, ale nic moc se nezměnilo, tak teďkom to zkouším bez mléčné bílkoviny. Je to pro mě celkem těžké, protože miluju sýry, tvaroh a řecké jogurty, ale chci to alespoň měsíc vydržet. Moc ráda bych si udělala tento test, aby mi pomohl určit to, na co jsem případně intolerantní, protože poslední dobou si má pleť dělá opravdu co chce. Chvíli je to v pohodě, a pak zase úplná katastrofa, snad brzy přijdu na to, čím to je.
A moje oblíbené jídlo je čočkové kari, je veganské a s kokosovým mlékem, úplně nejlepší!
Držím palce v České Miss a snad se ti na finále pleť zlepší 🙂
silhankova.v@seznam.cz

Reply
Linda Morávková 20.3.2016 at 9:06

Ahoj, za tuhle soutěž jsem ti hrozně vděčná, i když mam 0,1% šanci vyhrát 😀 Už delší dobu mám problém se zažíváním a trávením jídla. Musím říct, že organismu jsem uškodila sama, protože jsem něco nabrala a fakt jsem špatně jedla. Vždycky jsem se snažila jíst zdravě, ale dělala jsem velký chyby v množství a v patlání nelogických věcí dohromady, no známe to všichni asi 😀 A i když jim teď převážně zdravě, jsem přes půl roku vegetariánem a cítim se o dost líp, tak pořád ten organismus nemůžu nahodit do "normálu".. Nemůžu přijít na to, který potraviny mi škodí, někdy to člověk samozřejmě pozná, když mu neudělá dobře třeba mléko, pečivo.. Ale tyhle skrytý věci by mě vážně zajímaly, protože už jsem unavená jak je mi často z jídla špatně a já už nevím co s tím 🙁
S tou pletí ti budu držet palečky, taky doufám že přijdu na to jak to zlepšit, já mam zase strašný problémy s mastěním.
A má nejoblíbenější jídla jsou vždycky snídaně 😀 já bych dokázala jíst ovesný kaše all day everyday 😀
Hodně štěstí 2.4.! ♥
linda.em@seznam.cz

Reply
Dominika Tes 20.3.2016 at 10:40

Už pár měsíců také přrmýšlím, že si test pořídím. Tak dva roky mám zažívací potíže, jsem unavenější a podrážděnější. Zkoušela jsem už vyřadit mléko, lepek i soju, ale pořád nějak bez výsledku. Tento test je ideální, když nechci lítat pořád po doktorech. Dost mě trápí, že je mi často blbě i po mém nejnej jídle a to jsou polévky. Jsem prostě polívkovej typ a ani bolavý žaludek mi nezabrání je nejíst 🙂
Držím palce na Miss!! 🙂
d.tesarkova@email.cz

Reply
Anna Jeřábková 20.3.2016 at 12:58

Ahoj Naty,
díky tobě jsem se dozvěděla, že existuje nějaká intolerance potravin. Celkem dlouhou dobu mám zažívací potíže, bolení břicha, křeče, nadýmání a jsem neustále unavená. Podstoupila jsem pár vyšetření, ale lékaři nikdy na nic nepřišli. Zkoušela jsem sama nějaké potraviny vynechat, na chvilku to pomohla, ale po chvilce byly problémy zpět. Proto bych ráda vyzkoušela test na intoleranci potravin.
Zbožňuji kyselé okurky, čokoládu a ovesné kaše.
Přeji hodně štěstí v České Miss.
Děkuji, že jsi pro nás tuhle soutěž zorganizovala.
anicka.stre@seznam.cz

Reply
CathleenTheCat 20.3.2016 at 13:07

Ahoj Natálko,
už dlouhodobě řeším zdravotní problémy – většinou potíže se zažíváním, několikrát jsem je konzultovala s lékaři, kteří mi zatím moc nedokázali pomoci. Když si dávám pozor na to, co jím, je mi dobře. Když to neřeším a jím vše, na co mám chuť, necítím se potom většinu dne dobře. Proto bych tento test ráda vyzkoušela, abych zjistila na co konkrétně bych si měla dávat pozor 🙂
dadkovakaterina@gmail.com

Reply
Unknown 20.3.2016 at 14:59

Ahoj Natálko,

o testování na intoleranci různých potravin jsem již slyšela, jen je poněkud dražší, než jsem si myslela, takže možnost soutěžit právě o tohle je úžasné. V poslední době se po jídle cítím unavená, vyčerpaná, a hlavně nafouklá. Tvoří se mi více pupínky, než je zdrávo a na to zvyklá moc nejsem, jelikož jsem s pletí nikdy problémy neměla. Už mám nějaké typy, po jakém jídle se mi tohle stává, ale není to vždy pravidlem. Je možné, že by to mohlo být i z nedostatku nějakých vitamínů či minerálů, ale ty se snažím jíst a doplňovat v obvyklém množství, ve formě tablet i jako ovoce a zeleninu. Z toho důvodu bych si ráda nechala udělat test, abych zjistila, jakým potravinám se vyhnout a cítit se znovu dobře.
Mezi mé oblíbené jídlo patří ovesná nebo jáhlová kaše, tvaroh na jakýkoliv způsob, čočka, kterou musím jíst bohužel opatrně a balkánský sýr nebo kozí sýr se zeleninou.
Děkuji za umožnění zúčastnit se soutěže a přeji hezký vstup do nového týdne.

Míša
mis.icka721@seznam.cz

Reply
Dee H. 20.3.2016 at 16:54

Už odmala trpím alergiemi,ale nikdy mi z testů nezjistili, co přesně mi vadí a na co tedy jsem alergická.
Poslední dobrou, jak jsi psala i ty, se cítím unavená a celkově tak nějak bez energie. Myslím, že u mě je to hodně ovlivněno i jídlem, jelikož kvůli škole a povinnostem nestíhám jíst moc pravidelně a podepisuje se to jak na mě tak třeba i na pleti, vlasech, nehtech. Navíc jsem i vybíravá a ve školní menze mě moc jíst nebaví.
Myslím si , že tento test je super 🙂 I kdyby by mi nevyšel na nic pozitivní, aspoň bych věděla, že moje unava a ztráta energie má jiný důvod než jídlo 🙂
A co se týče mého nejoblíbenějšího jídla, tak je to asi snídaně, protože ji dodržuji pravidelně a nevycházím bez ní z domu.Nejradši mám ovesnou kaši, nebo mysli s jogurtem a ovocem 🙂
horak.denca@gmail.com

Reply
Unknown 20.3.2016 at 19:28

Ahoj Nati, jsem ekzematik a ti nesmí jít víceméně vůbec nic, jednou jsem četla článek, kde psali, že nemůžu skoro nic, ale vodu si můžu dopřát bez omezení..?! u toho se mi fakt chtělo brečet, tak bych moc ráda zjistila, co mi dělá problém a co ne:) A nejoblíbenější jídlo, hmm, všechno nezdravý:D hlavně italská kuchyně – pizza a těstoviny, všechno co obsahuje sýr <3
kacka.blazkova@seznam.cz

Reply
Kristina Tomčova 20.3.2016 at 20:54

Ahoj,
Tento test by mi veľmi pomohol, pretože už dlhú dobu pociťujem, že ma nadúva alebo je mi zle z jedla ako keby som mala alergickú reakciu. Veľmi rada by som chcela zistiť, ktoré jedlo mi to spôsobuje. Na alergológii mi nevedia zistiť na čo konkrétne som alergická. Ďakujem ti, že si dala takúto možnosť vyhrať tento test 🙂
kristitomcova@gmail.com

Reply
Terezie Němečková 21.3.2016 at 11:17

Hi Naty :)♥
Moc ráda bych test vyhrála. Už delší dobu asi 1 rok mě trápí nadměrná plynatost, nadmuté bříško, nafouklost a celková únava. Trpím dost průjmy nebo naopak zácpami. Bojím se chodit mezi lidi. Stydím se za své zažívací problémy a moc ráda bych to změnila a chtěla bych být zase šťastná! :))
Byla jsem i kvůli tomu v nemocnici, ale na nic mi nepřišli, a tak s tim bojuji dál. Bojím se jíst, protože po každém jídle se mi nafoukne bříško a mám prdy. A to mi dost vadí, protože jídlo zbožňuji,ale nechci, aby se mi ostatní posmívali!:((
Test by mi moc pomohl, protože bych možná konečně přišla na to, co mému tělu vadí a proč mám takové problémy.
Mým oblíbeným jídlem jsou banana pancakes a taky curry s rýží.♥
Hezký den,Terka
terka.nemeckova7@gmail.com
P.S. Držím ti moc pěsti, aby si Českou Miss vyhrála!

Reply
Veronika Křepelová 21.3.2016 at 18:25

Ahoj Natálko,
především bych chtěla říct, ať v blogování pokračuješ, protože jsi pro mě velkou inspirací. Snažím se žít naplno, ale bohužel ne každý den se povede, ale stačí si otevřít tvůj blog a hned mám plný pokoj tvého Happines. Děkuji ti za to, jaká jsi.
Už od malička se věnuji sportu, ale posledních pár měsíců jsem si začala uvědomovat, že se nikam nepohnu, dokud nezměním jídelníček. Proto jsem zkusila to kousnout a už nějakou dobu jím tak, jak je to pro moje tělo nejlepší. Dneska jsem narazila na tvojí soutěž a opravdu mě zaujala. Vím, že některá děvčata, která ti taky napsala, by to potřebovala asi mnohem víc, nejen kvůli své pleti. Ale ani já nechci čekat a žít naplno, proto bych si přála pro své tělo udělat maximum. A lék na mého človíčka zevnitř jsou tvé články.
Chytej pro jednou úsměv ode mě a měj se hezky 🙂
veronikakrepelova@gmail.com

Reply
Ronnie 21.3.2016 at 19:44

Zdravím Natálko,
byla jsem na tento článek odkázána s tím, že bych si to měla pročíst, že by mě to mohlo zajímat a taky, že ano. Sleduji tě už nějakou dobu, akorát patřím mezi ty nekomentující tiché sledující 😀 Soutěží tohoto typu se nezúčastňuji, ale toto je výjimečná situace, když jde o zdraví :). Jednou z podmínek je tedy rozepsat se trochu o problémech, které máme. Já musím říct, že po tom co jsem si pročetla některé komentáře, tak se s některými shoduji v tom, že mám problémy s únavou. S těmito komplikacemi se potýkám už nějakou dobu, ale nikdy jsem jim nepřikládala nějak výraznou důležitost. Fakt, že přijdu ze školy a padnu unavená do postele, a poté spím třeba až do osmi večer jsem nepokládala za nějak divnou věc. V poslední době si ale začínám uvědomovat, že je potřeba to řešit. Že asi opravdu není normální prospat celé odpoledne a navíc mi to začalo narušovat můj denní program, kdy mám například naplánované cvičení, ke kterému se ale dostanu až večer a někdy dokonce ani to, protože zkrátka nemám energii. Dále už se jen krátce zmíním o dalších problémech. (Už tak toho budeš mít ke čtení až až.) Začaly se u mě objevovat problémy s trávením a střevní problémy, a také po některých pokrmech mi nebývá úplně nejlépe, i když dříve jsem takové problémy nemívala. Proto mě zajímá, zda důvodem nemůže být právě zmíněná intolerace.
A teď k tomu nejlepšímu, oblíbené jídlo. Je toho dost, jsem žrout, ale to první, co mě napadlo jsou těstoviny penne s brokolicí, houbami a kuřecím masem, a nebo druhá varianta, a to s lososem a špenátem, mňamka ♥ 😀 po tom bych se mohla utlouct.

Každopádně díky za možnost zúčastnit se a přeju hezký zbytek večera 🙂
uniqueronniecz@gmail.com

Reply
Any 21.3.2016 at 19:57

Super, ze se o tohle taky nekdo zajima a propaguje to takhle verejne 🙂
ja mam ted v zivote hodne zmen, pro nekoho jsou nevyznamne, ale ja to docela prozivam. snazim se najit sama sebe a moc mi to nejde. souvisi s tim i moje stravovani, protoze mi dost casto nebyva dobre a ja nemam tuseni, cim by to vlastne mohlo byt. hrozne rada bych se dozvedela nebo dostala alespon malou napovedu o tom, co by pro me bylo lepsi. nejhorsi je nevedet proste…

asi ten test nevyhraju, protoze je tu spousta lidi, kteri to potrebuji vic nez ja, ale diky moc za takove povzbuzeni, musim pro sebe neco udelat a neco zlepsit 🙂

mej se krasne 🙂

anna.kodetova@seznam.cz

Reply
Michaela Vlasáková 21.3.2016 at 19:58

Už je to skoro rok, co se nemohu zbavit zdravotních potíží. Časté bolesti břicha a velké křeče. I přes podstoupení nepříjemných vyšetření se nepodařilo zjistit, co mi nedělá dobře a doktoři si mě přehazují jako horkou bramboru �� Tohle by konečně mohlo ponoci můj problém vyřešit ☺ A mé nejoblíbenější jídlo? Nejspíš losos v parmezánové krustě ��
vlasakovamich@seznam.cz

Reply
Natálie Kotková 26.3.2016 at 21:01

Páni! Děkuji moc za komentáře! Hlavně jste se mi hodně svěřily, to jsem ani nečekala! Vážím si toho a přeji vám, ať se vám zdraví jen a jen zlepšuje!

Zítra na Facebooku blogu dám vítězky – https://www.facebook.com/nataliekotkovathenattiness/ !

Reply

Leave a Comment