Home Travelling Again Look // MADRID – z letiště do centra a zpátky

Travelling Again Look // MADRID – z letiště do centra a zpátky

written by Natálie Kotková 16.8.2016
 Zdravím vás z Tenerife a doufám, že vám tímto článkem moc nepopletu hlavu! Ještě jsem neukončila posty z roadtripu po Španělsku, zdravím vás z Tenerife a tenhle článek je z Madridu! 😀 Je to tak, že jsem vám to tu chtěla trochu oživit a trošku odskočit z roadtrip článků k aktuálnějšímu – a přidat sem opět nějaký ten outfit. Není na tom ale nic složitého – v Madridu jsme se totiž stavili na pár hodin při našem letu na Tenerife. Z letiště jsme tak jeli do centra a nakonec tam vznikly docela pěkné fotky díky krásnému počasí, tak by bylo škoda si je nechat v notebooku. A pokud by vás zajímalo, jak se z letiště dostat rychle a levně do centra, tak o tom vám tu taky napíšu.
 Tenhle outfit byl nejvíc rychlo volený ráno před odletem, protože jsem byla po příletu ze Španělska doma jen den a balila bleskurychlorychle. Všechno tak nějak ovlivnil nový batoh od Roxy. V tom jednom dni v Praze jsem šla ještě něco pokoupit a zařídit do města a no, skočila jsem i do pár krámků samozřejmě. Vůbec jsem nějak prošvihla všechny slevy, jak jsem byla pryč a ani jsem nějak na nákupy neměla zálusk. Ani v zahraničí. Potřebovala jsem ale nový žabky, protože se mi moje stoletý (ok, pětiletý Hilfiger držácký cestovatelský žabky) rozbily ve Špáňu. Roxy to teda jistilo, protože tam mají takový pohodlný pěnový – no a tam na mě vykoukl tenhle krasavec. Batohů není nikdy dost, takže jsem ho přivítala doma. Samozřejmě jsem si ho musela vzít hned s sebou do letadla a doma na mě vykoukly ideální kousky k němu ladící. Bílý nejvíc prodyšný triko Roxy, sandálky z Asosu z bambulkama, kalhoty z H&M (už hodně let staré, ale nošené snad jednou) a nějak se mi zachtělo si vzít i klobouk. Pro mě ideální do letadla, do metra, autobusů a na chození po městě. Nebyla mi ani zima, ani vedro – prostě jsem byla ready na dopolední cestu, odpolední Madrid a noční Tenerife.
Batoh, Triko: Roxy // Klobouk: Brixton ze Snowbitch // Kalhoty: H&M // sandálky: Asos

A teď něco k té cestě a Madridu. Letěli jsme tedy dopoledne z Prahy do Madridu a z Madridu na Tenerife. V Madridu jsme měli něco kolem 7 hodin času na přestup, tak jsme ho chtěli alespoň na tu chvíli navštívit. Různě na internetu jsem hledala, jak se dostat z letiště do centra a je hned několik možností. Z nich hlavně tedy taxík, autobusy nebo metro. Taxi prý vyjde na nějakých 20-30 euro, autobus o něco méně a metro je nejlevnější. Na informacích na letišti nám ale poradili přímo a mile. My chtěli jet metrem. Ideální je si koupit turistickou jízdenku za 8.40 euro, na kterou můžete jezdit celý den. Kupuje se podobně, jako v metru v Praze a stejně tak to v něm i funguje. Chtěli jsme jet úplně do historického centra, ale nakonec jsme se při cestě rozhodli jinak, protože už ta cesta trvala docela dlouho. Na informacích mi řekla, že to vezme něco kolem 40 minut, ale my jeli něco přes hodinu, protože byla nějaká porucha na trati. Přestoupili jsme tak jednou na Nuevo Ministerios z linky 8, která jede z letiště na linku 10, kde jsme vystoupili na Plaza de Espaňa. Vše je tam přehledně značené a když si hlídáte směr, tak už metrem v Madridu cestujete jako lokálové!

Na Plaza de Espaňa jsme vystoupíte hned v centru dění. Nám se líbilo, že tam nebylo až tolik lidí, kolik by bylo v centru (a neriskovali jsme tak, že by bráchovi někdo přidupl tu jeho nožku, co mu z ní sundali nedávno sádru 😀 ). Tady je hned u výlezu z metra menší park z fontánou, památníkem Miguela de Cervantese a takové dvě výškové budovy, připomínající mrakodrapy v New Yorku. Oba s bráchou jsme to nezávisle na sobě podotkli, že to vypadá jako v NYC :D.
Každopádně jsme se šli hlavně projít hledajíce nějaké pěkné místo na posezení a pojedení něčeho dobrého. No a jelikož jsme ve Španělsku, tak to chtělo tapas a sidru! Hlavně, jak jsem byla ze Španělska rozjetá, tak jsem byla ráda, že si na ně zajdu ještě jednou! Nejdřív jsme teda šli až někam mimo hlavní ulici, ale ten bárek byl zavřený a ostatní neměli tapas, jako jsme si představovali :D. Mému oku se ale cestou zalíbilo místo Txapela a byla to naše trefa do černého! Restaurace byla nejen  hezká s příjemnou obsluhou a klidným prostředím. Ale menu měli ohromný, nabídku jste měli přímo na stole pod sebou vytištěnou na prostírání a mohli jste vlastně jen diktovat čísla, které tapas zrovna chcete. Opravdu je těžké přestat, když ty obrázky máte stále pod sebou!:D My jich nakonec snědli 20 a byli jsme spokojeni. Určitě vám to místo doporučuji!
Dostanete i menu v angličtině, kde je přímo napsané, jaké to tapas tedy je, protože z obrázku vše, co tapas obsahuje moc přesně nevyluštíte.

Jo a já si nemohla odpustit ještě dezert. Yogurterie se jmenovala Happiness – tomu nešlo říci ne! Tím jsme už završili naší rychlo návštěvu Madridu a jeli zase zpět na letiště. Báli jsme se, ať to vše stihnem, ať není znova něco na trati, tak jsme vyrazili docela brzay. Nakonec let měl přes hodinu zpoždění, tak jsme dorazili na Tenerife po 1 hodině ráno. Spokojená bříška nám v tom čekání jen pomáhala a byli jsme rádi, že jsme si do Madridu dojeli, protože takovou dobu na letišti, kde nic moc není, by byla věčnost! Já jen doufám, že se do Madridu ještě podívám, protože se mi už jen takhle opravdu zalíbil!

 

4 comments

Sandra Slusna 16.8.2016 at 7:29

Zase skvely clanek Natalko! Pristi rok planuju na leto asi taky Spanelsko, tak mi budou tvoje clanky vazne uzitecny! Musi to tam byt krasne a vypada to, ze si uzivas prazdniny a konecne trochu volna, ze srdce ti to preju a tesim se na dalsi clanky!
S laskou
Sandra ze http://www.shineoffashion.com
https://www.instagram.com/sandraslusna/

Reply
Marie Zvonková 16.8.2016 at 10:27

Tady ty tvé letní články z cestování mě baví nejvíce a hlavně mě inspirují nesedět doma 😀 Jinak ty kalhoty z Hm a batoh se fakt povedly, ostatně cel článek se mi líbil 🙂 Tak nadále užívej!

Reply
Ad Gundová 17.8.2016 at 8:48

Tie nohavice sú super a už si výlet 🙂
Aďulik Sun

Reply
Péťa 19.8.2016 at 13:44

Také bych asi měla strach, jestli to pak stihnu zpět na letiště, stejně bych ale někam vyrazila 🙂 hrozně ráda objevuji nová města. I kdyby to byl jen zaprděný okresní městys 🙂
Outfit chválím, hlavně se mi líbí ty kalhoty, ty jsou skvělé 🙂 na tenhle batoh jsem také koukala, nakonec jsem si ale objednala jeden kožený z Fler 🙂

Reply

Leave a Comment