Home Zabydlování a uvítání ve Stockholmu

Zabydlování a uvítání ve Stockholmu

written by Natálie Kotková 14.9.2017

Nevím, kde začít. Do Švédska jsem byla pozvána na tři dny a přijde mi, jako bych tam byla dva týdny, jak těch zážitků bylo tolik! Článků tedy bude více. O tom, proč jsem tam hlavně vám povím příště. Dnes ale o tom, jak mě Stockholm přivítal a ochutnávka o mém “hostiteli” :D. Here we go!

 

Do Stockholmu jsem se vždy chtěla podívat. Vlastně jsem tam už i byla, ale to bylo na skok se školou hodně let zpátky. Tentokrát to bylo speciálnější. Když jsem dostala nabídku, stát se tváří značky švédské tělové kosmetiky, tak jsem nevěřila svým očím. Ztotožnila jsem se totiž snad se vším, co jsem se o značce dozvěděla. Co ta značka sděluje lidem, na jakých hodnotách a tradici stojí a hlavně – jak kvalitní jsou ty produkty, který jsou založené na darech přírody. OK, I am in. Potom jsem zjistila, že budu vlastně jediná od nás z ČR, která bude ambasadorkou značky. Takové nabídky se neodmítají, že? Jako začátek spolupráce byl právě tento trip do Stockholmu. Šlo hlavně o to, ať se seznámíme se značkou, jako takovou, s ostatními ambasadorkami z jiných zemí a poznali švédský životní styl – LAGOM ( o tom vám ještě povím) . Na tom je značka založená. Proto nás ubytovali v ultra typickém hotelu At Six, ke kterém nemám slov. Byl to jeden z nejúžasnějších hotelů, kde jsem kdy byla. Hlavně tedy, co se týká originální minibaru (ten já totiž vždy kontroluju 😀 ) a snídaně (nejdůležitější jsou vajíčka, která byla famózní a to i domácí šťávy!). No, koukněte sami!

 

 

Ty dárečky, to je tělová kosmetika ze Švédska a bude nově i u nás. Proto celá ta kampaň s námi “local heroes” aneb ambasadory z různých zemí. Na pokoji na mě čekal přivítací balíček a hned jsem to samozřejmě musela ozkoušet. Jestli sledujete Instagram (natali_kot) , tak víte, že mi nepřišel na letiště z Prahy kufr. Takže jsem byla úplně bez věcí :D.  Hezké přivítání :D. Takže jsem byla jsem šťastná, že jsem měla tyhle voňavý potěšení. Jak jsme se potom viděli se Sisou (ambasadorka ze Slovenska), tak první co jsme si řekly bylo “Zkoušela jsi ten krém? Ten tak voníííí!” 😀 Takže to mluví za vše 😀 Já jsem tady na ty krémíčky docela ujetá a vůně je samozřejmě to nejdůležitější. Takže k dnešnímu dni už mám asi půlku spotřebovanou. O značce vám povím příště – je to zajímavý brand! :). Po ubytování (nebo prostě okouknutí pokoje, když jsem neměla kufr) jsme se Sisou vyrazily do ulic Stockholmu! Přeci se na něj musíme podívat. Jeden článek z toulání se po městě jsem vám již psala, ale tady jsme to prošly jinudy a bylo krásný počasí! Takže je to taková druhá část ukázky Stockholmu! Nějak nám bylo jedno kam půjdeme, šly jsme směrem k vodě a čekaly jsme so uvidíme. Hotel byl v centru, tak to bylo vše blízko! A je to jedno velké WOW!

To počasí vyšlo takhle na uvítanou krásně a tak jsme procházely, jak jen to šlo. Miluju, jak tam lidi všude jezdí na kole, jak je tam čisto, zeleno a jak jsou cesty krásně přehledné. Od hotelu byla cesta plná zajímavých míst. Šly jsme kolem opery,  sochy Gustava Adolfa (prostě impozantní socha 😀 ), krásného červeného kostela – St Jacobs Kyrka a zahrad Kungsträdgården Scen. Tam bych zůstala na zbytek dne. Jsou tam fontány, na stagi tam byl koncert, různé kavárničky a posezení v tomhle jeijch městkém kusu přírody. Potom jsme si šly ale raději sednout na kávičku do kavárny s výhledem na přístav. To chybu taky nemělo. Sisa taky neodolala jahodám se zmrzlinou a myslím, že mi uznáte, že to vypadalo neodolatelně! Já hlad neměla, takže jsem si jen koštla :D.

 

Potom jsme se šly připravit na hotel. Já čekala, jestli nedostanu nějaké informace o kufru, ale stále nic. Tak jsem se musela vydat na nákup nějakých základním věcí – drogerie, líčení apod. Naštěstí hotel byl hned vedle obchodního centra, takže jsem nemusela nikam jezdit. Jen to bylo takové zbytečné to řešit apod. Každopádně jsem si z toho nechtěla dělat hlavu a modlila jsem se, ať mi hlavně kufr přijde, ať to bude kdykoliv 😀 . Měla jsem v něm dron a ten jsem ztratit nechtěla :D.

 

Po nákupu nás vzala polská skupina na večeři do vyhlášené místní restaurace – Svensk Husman. Ta byla ták vynikající! Já si dala typické jídlo – Beef Rydberg. Mňam! Měla jsem po celém dni nakonec velký hlad a říkala jsem si, že pořádně ten ztracený kufr zajím :D. Ten večer byl super, že jsme se seznámili s dalšími lidmi a byla tam super atmoška. Objednalo se plno typických předkrmů, nějaké to švédské pivo a bylo to strašně fajn. A procházka po večerním/nočním Stockholmu nazpět do hotelu byla takový bonus!

 

Další den nás čekal ten hlavní event, proč jsme tam jeli. O tom vám ale napíšu v dalším článku! Máte se na co těšiti!

Mějte se krásně!

#GetReadyToLiveLagom !

Leave a Comment