Home A co tvoje sny?

A co tvoje sny?

written by Natálie Kotková 18.2.2018

On je ten život stejně vtipnej, že jo? Dnes mi to tak nějak zase docvaklo. Já si tak připravuju poslední článek z Miami, nahrávám na YouTube video z Korsiky, do toho tvořím obsah pro jeden zajímavý inovativní projekt, dneska jsme byli na jedný blogerský akci dělat rozhovory a vidět se s některými z vás, zítra jedu na výlet do Liberce s přítelem a budu kupovat letenky na další dva cestovatelský zážitky (jeden z toho do vysněnýho místa). Když se na to všechno takhle kouknu, tak tomu prostě nevěřím. Ono se to fakt děje. Život je fajn! Tak co ti to tady tímto článkem chci říct?!

Dejte mi po přečtení vědět do komentářů, jestli by se vám líbilo více takových podobných článků 🙂 .

Nevím, jak vám, ale mně se poslední dobou (trochu delší, cca 2 rok) toho v životě hodně mění. To se týká i mých snů a plánů.  Ono je to tak, že si od malička vysníváš určitou věc (nebo víc věcí). Děláš pro to první, poslední a aktivity směřuješ právě k tomu snu. Co tě ale vlastně přimělo k tomu, aby jsi si snil o té dané věci? Proč se ti to líbí, proč to chceš? Odpovědi na to, by byly na celý další článek allá Natálčino okénko. Teď se chci zaměřit spíš na to, že se často stane, že se ti ten sen splní, dojdeš do toho cíle a přijde jedno velký “aha“. Okej, ne zas tak velký :D. Ale řeknete si, “pěkný, tak co teď?”. Stane se totiž to, že za tu dobu, co tě to za snem táhne se ten očekávaný výsledek dostaví vlastně v jiný podobě. Máš ho. Splnil se. Tvůj sen. Ale ten výsledek ti nečiní až takovou radost. Vlastně ta celá cesta za ním tě bavila stokrát víc. Šla si po něm odhodlaně a natěšeně. No a nakonec si uvědomíš, že tou cestou k němu, jsi se naučila víc věcí, tvé hodnoty se měnily, názory a tvá osobnost se rozvinula, a to díky lidem, zkušenost a zážitkům, které jsi za tu dobu zažila. Najednou je tu ten splněný sen a je to vlastně tedy to, co jsem chtěla? Uvědomíš si neskutečný paradox, že za tu dobu, co jsi se hnala za jednou věcí, jsi si vytvořila vášeň pro jinou, která ti je bližší, jsi to ty, rosteš díky tomu a číní tě neskutečně šťastnou.

To se stalo právě mně. Kdy díky tomu tu chci pro Tebe zdůraznit to, ať si užíváš tu cestu jednotlivýma etapama života.  Jo. Na cíl/sen se soustřeď a makej, ale nezapomeň mít oči dokořán a čerpat inspirace a zkušenosti, co se ti za tu dobu naskytnou. Já jsem za tohle právě strašně věčná. Takže, o čem to ta Kotková sakra mluví?

Mluvím tu o tom, že jeden z mých snů byl modeling a Miss. Je to takový pěkný příklad. Vlastně od malička jsem si šla za tím a zkoušela všelijaké možnosti, které se holce bez jakýchkoliv kontaktů a zkušeností naskytly. Focení mě neskutečně bavilo, jezdila jsem proto na různé castingy, photoshooty, hledala o všem různé informace. Missky pro mě byly královny a světová sotěž snový svět. Vše tu píšu shrnutě, ať to zase nerozepíšu na ultra dlouhý článek. To třeba jindy. Přeskočím pár let a jsem Česká Miss World, po pobytu na Miss World ve Washingtonu. Wow. Splnilo se to. Žiju si svůj sen. ALE! V tom je ten háček. Je to vlastně to, co jsem chtěla? Jsem to já? Patřím do toho světa? Věřte mi, že jsem postupně poznala, jak to chodí. Ať už v našem showbyznysu nebo ve světové soutěži. Lidi, postupy, všechno. A nemluvím jen o pozlátku. Ano. Je to krásný, je to ten sen, jsem za to nesmírně vděčná a NIKDY na to nezapomenu. Co je ale pro mě osobně důležité je to, že během té cesty za tímto snem jsem si naprosto neplánovaně založila blog, který rozrostl ve mně takovou vášeň a část osobnosti, kterou jsem neznala. Tedy, spolu s tím plněním snem Missky jsem si nevědomky tvořila nový. Je to tedy ten jeden z důvodů, proč jsem vlastně šla za tím prvním cílem? Ten nový byl blog, krásná komunita kolem něj, možnost cestovat čím dál tím víc, surfování a volnost se vyjádřit mezi “své” lidi, kteří jsou na stejné vlně a šířit pozitivní energii, jak jen to jde. Tyhle sny se mi tak propojili a já jsem ten první slučovala s tím druhým a najednou jsem ty “modelkovské/Missí” hodnoty měla jinde a ten svět už mě dlouhodobě nemohl naplňovat, ba naopak (o tom taky třeba jindy). Co mě naplňovalo a naplňuje jsou právě ty věci, které jsem psala na začátku tohoto článku (Miami, Korsika, obsah pro zajímavý inovativní projekt, blogerská akce s rozhovory meetupy s některými z vás, výlet do Liberce s přítelem a kupování letenek na další dva cestovatelský zážitky (jeden z toho do vysněnýho místa)). A to mě v životě nenapadlo. Žila jsem v takové určité bublině poletující si za tím snem, ona si při poletování napojila na jinou a pak praskla a já tak nějak prozřela. Zní to vtipně, ale snad chápete. Proto jsem psala, že ten život je vtipnej. On si te vždycky stejně navede tam, kde je ti nejlíp, ale musíš mu pomoci. Proto ta důležitost té cesty.  

Chci ti říct, ať sníš. Krásně. Obrovsky. Dělej co tě baví, jdi si za tím a tvrdě na tom pracuj. Nezapomeň ale, že se měníme, svět taky a tak ho pozoruj očima otevřenýma.Může se stát, že tě tou cestou potká něco výjimečného, co tě zaujme tak, že to propojíš a objevíš něco ještě nádhernějšího. Já to propojila. Vše, co jsem si za ty nepochopitelně a přehnaně velký a dlouhý snahy naučila se mi vyplatilo. Vše to do sebe zapadlo. Nádherne, až “smoothly”. A pokračuje to dál a uvídíme, kam to vše bude vézt dál. Věřím, že tobě se to splní a žiješ a budeš žít ten život, co jsi si vysnila!

To by bylo z dnešního toho okénka vše. Měla jsem jen chuť ti to napsat. Ono mě to nějak všechno tak mile dojímá, že mi to nedalo. Ty doplňující fotky jsou z Miami z posledních dnů. Šli  jsme na longboardy, na větrnou pláž (kdy jsme málem ulítli 😀 ) a potom se loučili s Miami poslední večer při krásném západu slunce a v oblíbené místní restauraci (Texas de Brazil). Jo a menší afterparty taky :D. Dlužím vám všem ještě jeden článek z Miami a potom se vrhnu na Korsiku. Z té už je vlog na YouTube!

Mějte se krásně, mějte se rádi a go for it!

Vaše Natty!

33 comments

Cerman 18.2.2018 at 9:48

Ráda bych více takových článků, je to super! ❤️

Reply
Bára 18.2.2018 at 11:21

Natálko, to je krásný, piš takovéhle články určitě dál 🙂

Reply
Denisa 18.2.2018 at 13:15

Nádherný článek, který mi donutil se zamyslet nad těmi mými sny. Protože asi nic není, tak jak se zdá 🙂 cesta je vážně moc důležitá

Reply
Monika 18.2.2018 at 14:54

Krásne si vymyslela to prirovnanie k bublinam 🙂 úplne si to viem predstaviť

Reply
Kamca 18.2.2018 at 15:45

Určitě pis takový články dál 😊

Reply
Radka 18.2.2018 at 18:18

Tyjo, Naty!! Přesně něco takového jsem si potřebovala přečíst. Jsi mi velkou inspirací a pokaždé se těším na každé Tvé nové video ze života. Dodáváš mi motivaci jít si za svými sny. Děkuju ❤. A určitě budu ráda za články tohoto typu 😉

Reply
Natálie Kotková 26.2.2018 at 18:11

Moc děkuju! To je tak hezké! Držím pěsti! A vypadá to, že se budu asi více rozepisovat častěji 😀

Reply
Eliška 18.2.2018 at 21:09

Krásný článek, více takových! <3

Reply
Natálie Kotková 19.2.2018 at 19:20

Moc děkuji! Dobře, jsem ráda, že se líbí! :))

Reply
Péťa - Čtení pod lavicí 20.2.2018 at 22:14

Já jsem tě začala sledovat právě díky Miss, projela jsem si tvůj blog a už od začátku jsem tě vnímala trochu jinak. Nikdy ne jako takovou tu typickou krásku, ale jako pohodovou holku, která se umí dobře prezentovat a je princezna i rebelka. Prostě jsem v tobě viděla něco víc, než jen to pozlátko, což mi připadalo hrozně super. V té době jsem si přivydělávala psaním článků o modelkách (a i když jsem za ně nakonec vůbec nedostala zaplaceno 🙁 ) a právě díky tomu jsem narazila na tebe. Jsi pro mě velkou inspirací – hodně teď ve svém životě překonávám tu komfortní zónu a třebaže jsou to pro ostatní lidi maličkosti, já si musím dodávat odvahu. A právě lidi, jako jsi ty, mě hrozně nakopávají. Jsi prostě důkazem toho, že život může být skvělý, stačí jen chtít.
Jinak se týče toho snu, musím říct, že máš obrovskou pravdu. Když jsem odstátnicovala a získala Bc. čekala jsem snad konec světa. Najednou jsem vůbec nevěděla, co se sebou a přišlo mi, že lidé okolo mě vůbec nemají z mého úspěchu radost. A potom přišlo vystřízlivění a hledání nějakého nového snu, cíle… a tak jsem si založila svůj web. Studuji dál, ale snažím se víc vnímat ty přesahy a učit se nejen pro školu, ale i pro sebe. Prostě si víc užívat.
Tenhle článek byl skvělý! Víc takových a klidně se i rozepiš 😉
Péťa – http://www.ctenipodlavici.cz

Reply
Natálie Kotková 26.2.2018 at 18:08

děkuji moc za krásný komentář 🙂 strašně moc mě to hřeje u srdce, že i takový, v podstatě trdlo, když něco předává, tak to fakt pomáhá! Moc děkuju a držím ve všem pěsti! :))

Reply
Kristýna 3.3.2018 at 10:21

Určitě piš takové podobné články. Jsem sice ještě teenager ale i tak mi přijdeš jako moc sympatická dívka a jsi mým vzorem.
Poprvé jsem tě našla na instagramu a postupně mi docházelo, že máš vlastně nádherný blog. A bylo to tak, máš nádherný blog a ty jsi nádherná blogerka.
Tento článek mi přirostl k srdci a něco jsem si z něho vzala. Také mám svůj sen a doufám, že se mi splní stejně, jako tobě. Možná, že během toho co se budu snažit dostat se k tomu snu, potkám i něco jiného a zajímavého jako ty.
Děkuji Natty, za tak pěkný a pravdivý článek ❤

Reply
Helena 6.3.2018 at 22:29

Natalie si super baba! Len tak dalej 🙂 Urcite pis ´dalej, neviem sa dockat! :))))

Reply
Pája (Rehab The World Projekt) 7.3.2018 at 13:47

Ahoj 🙂 Tohle je úplně první článek, který od Tebe čtu, ale určitě není poslední. Je neskutečný, v kolika větách jsem se našla. Sice ještě ani zdaleka nemůžu říct, že by se mi povedlo tolik velkých a super věcí jako Tobě, ale před pár měsíci jsem došla k právě takovému růstu, který zmiňuješ a došlo mi, že to, za čím se ženu vlastně tak úplně nechci. Spontánně jsem se rozhodla změnit všechno, co se mi nezdálo, a začít všechno, za čím ukazovalo moje srdce. I když před tím se zdálo, že je to blbost a měla bych se držet věcí, který už přece chci tak dlouho. Jenže takhle bych asi nebyla šťastná. Po letech jsem se vrátila k hudbě, která mě naplňuje úplně neskutečným způsobem a založila projekt, kterej podporuje lidi, kterým život podkopává nohy. A najednou cítím přesně to dojetí co Ty. To, že tohle je správně. A já jenom doufám, že tohle svoje ”dobytý” štěstí bude pokračovat tak, jak bych si přála 🙂 Děkuju za tenhle článek <3

Reply
buy cialis 1.9.2021 at 1:54

Tarifs Cialis

Reply
propecia walgreens 11.9.2021 at 14:06

Viagra Soft Pills

Reply
hydroxychloroquine 200 mg 18.9.2021 at 17:26

free cialis with perscription

Reply
priligy prescription 21.9.2021 at 15:42

Gb Finoecia Prescription

Reply
Lasix 21.9.2021 at 17:32

How To Buy Viagra Online From Canada

Reply
Zithromax 26.9.2021 at 9:35

Cheap On Line Generic Cialis

Reply
does gabapentin make you sleepy 7.10.2021 at 11:11

Rap Amoxicillin Is Not Thrillin

Reply
buy prednisone cream 11.10.2021 at 14:33

Zithromax Red Eyes

Reply
best cialis online 31.10.2021 at 17:18

cialis japan

Reply
cialis pills for sale 2.11.2021 at 8:31

Buy Glucophage 500 Mg

Reply
Lasix 7.11.2021 at 17:02

Dapoxetina Risultati

Reply
Viagra 9.11.2021 at 10:30

Cialis Comprar Valencia

Reply
buy priligy 30mg 13.11.2021 at 14:23

Non Prescription Cialis Canada

Reply
Viagra 13.11.2021 at 23:48

Suggest Some Canadian Pharmacies

Reply
Prednisone 15.11.2021 at 17:19

Isotretinoin on line

Reply
hydroxychloroquine over the counter walgreens 6.12.2021 at 17:58

Amoxicillin How To Buy

Reply
venlafaxin online bestellen 6.12.2021 at 19:36

Generic Levitra Legal

Reply
cost of propecia ireland 19.12.2021 at 20:46

Viagra Quick Delivery

Reply
where can i buy zithromax over the counter 19.12.2021 at 21:45

Keflex For Wounds In Dogs

Reply

Leave a Comment