Home England // Erasmus ~1~ From Prague to Cheltenham

England // Erasmus ~1~ From Prague to Cheltenham

written by Natálie Kotková 16.1.2015
A máme tu první příspěvěk z Anglie! Začít se samozřejmě musí s videem a fotkami z naší cesty! Letěly jsme v 7:15, tak jsme musely vstávat něco po čtvrté hodině ráno, abychom to v tom ranním spánkovém a zpomaleném režimu vše stihly. Nakonec vše vyšlo krásně, kufry se nám povedlo zabalit pod 23 kilo a ještě jsme nějakou dobu čekaly. Letěla s námi ještě Kamča, která se do Londýna vrací za prací. Moc ráda jsem ji poznala! Po příletu na Heathrow jsme se s Luci ještě rozhodovaly jestli do Cheltenhamu pojedeme vlakem nebo autobusem – vyhrál právě on. Byl levnější a jel přímo do města a nemusely jsme tak několikrát se zavazadly přestupovat. A nakonec jsme měly i zábavného řidiče! Cesta trvala něco málo přes dvě hodiny, které utekly rychle, jelikož jsme ji skoro celou prospaly a kochaly okolní krajinou, která se postupně měnila. Nabraly jsme tak síly, které jsme po výstupu potřebovaly. Čekala nás totiž skoro půlhodinová procházka do kampusu a na koleje. K těm jsme dostaly klíčky spolu s uvítací krabičkou “Love Uni” – s pestem, gumovými medvídky, energickým nápojem, SIMkou a nějakými letáčky uvnitř. 
První jsem se šla ubytovat já, protože moje kolej je hned v kampusu a Lucí bydlí maximálně 15 minut od něj. Při hledání pokoje jsem zjistila, že je tu vše doopravdy pořádně zabezpečné, protože jsem se skoro nikde nemohla s klíčem a heslem dostat až na chodbu, kde bydlím. Pokoj je přesně takový, jako ve Virtual Tour, když jsem si koleje vybírala. Není to sampzřejmě žádný luxus, ale je tu čisto, teplo a mám vlastní koupelnu. Kuchyň je přímo nádherná!Tu sdílím ještě se třemi slečnami. Je to prý nedávno renovovaná kolej. Akorát mi na posteli chyběla peřina a polštář. To jsme zjistily, že i u Lucky na koleji, kam jsme zamířily potom. 
Zbytek dne jsme měly volno, tak jsme se rozhodly probádat kousek Cheltenhamu a najít levný obchod, kde bychom si právě koupily ty peřiny a nějaké ty základní věci a jídlo. Nejblíž měl být Asda – přes dva kruháče a pokaždé doleva. Nakonec to bylo přes půl hodinky. Alespoň jsme se protáhly po tom letu, ale šťastné jsme byly, když jsme Asdu našly, protože jsme cestou odbočily jinam a našly jiný superstore. Nakoupily jsme si jídlo, polštář, peřinu, vybraly si povlečení, prostěradlo, zrcátko a krásné hrníčky. To vše samozřejmě nesly pěsky, tak se cesta trochu natáhla a k tomu ještě pršelo. Ten den jsme měly sluníčko, zataženo, déšť a viděly i sníh – takže prostě všechny roční období. K Anglii to ale prostě patří! Potom jsme se vrátily ještě na kampus zkoušet připojení k Wifi, ale nefungovala, protože jsme ještě nebyly zapsané, jako studentky (alespoň to jsme si myslela a také to taky bylo). Lucku jsem pak ještě doprovodila “na půl cesty” a večer se ještě seznámila se spolubydlícimi – jsme tu čtyři holky a kolem šesti kluků, všechny jsem nepoznala. Byla jsem ale docela unavená, tak jsme si povídaly chvilku a já si krásně vše vybalila, trochu se zabydlela a šla spát poměrně brzy (ve 23).
Hlavně jsem se těšila na další den, kdy nás čekala Induction a první setkání s dalšími Erasmus studenty! 

6 comments

Anonymní 16.1.2015 at 8:03

Ať se vám tam s Luckou líbí a daří 🙂

Reply
Veru 16.1.2015 at 8:49

Pěkný video i fotky, měj se tam taky hezky Naty 🙂
Blog by Veru

Reply
Terezz 16.1.2015 at 10:23

Teeeeda strašně vám závidím holky. Já bych chtěla na Erasmus do Irska nebo Norska 🙂 Ale až příští rok. 🙂

Reply
Yoko Nguyen 16.1.2015 at 12:59

to video je skvele 🙂

Visit my blog YOKO NGUYEN BLOG

Reply
Anonymní 16.1.2015 at 20:32

Abychom jsme? To jako myslíš vážně? Ty studuješ VŠ? A ještě k tomu jsi prošla výběrovým řízením na ERASMUS? VŠFS fakt bude mít úroveň (ironie, kdyby to náhodu někdo nepochopil). Ani jsem to nedočetla, jak mě to zarazilo

Reply
Michaela Pavlíková 16.1.2015 at 21:26

Skvělé! 🙂 Jsem taky v Anglii, ale žiji tady ! :)) Asda je tu nejlepší! :))) Tolik jídla!

http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

Reply

Leave a Comment