Home ČESKÁ MISS | záverečné shrnutí semifinále a vlog

ČESKÁ MISS | záverečné shrnutí semifinále a vlog

written by Natálie Kotková 21.12.2015

Dnešní článek vám píšu s dvěma úmysly (samozřejmě dobrými)! První, je upozornit vás na to, že poslední vlog ze semifinále České Miss je od včerejška na světě! Tím pádem je tady na blogu i na Youtube samozřejmě. To už jsme byly finalistky, tak vám ukazuji, jaký program nás čekal! Za druhé chci napsat pár slov ohledně shrnutí celého semifinále!Pokud se vám nechce číst, tak vám řeknu jediné – JDĚTE DO TOHO TAKÉ!

Původně jsem vám chtěla napsat dlouhé shnutí, ale po sestříhání tohoto posledního vlogu jsem si uvědomila, že jsem vám vše, co jsem měla na srdci pověděla a bylo to docela i dlouhé povídání. Proto jsem se rozhodla vám udělat taková stručný souhrn, co na semifinále čekat  a sem tam něco “vypíchnout”.

První den a cesta na semifinále – vlog ZDE
Každý rok se semifinále pořádá v jiném hotelu, který je vždy krásný a něčím speciální. To naše tedy ve Wellness Hotel Vista Dolní Morava. Tam se semifinále konalo v sobotu od rána, a tak nám bylo nabídnuta možnost přespat na hotelu už v pátek. Také nám Česká Miss zařídila odvoz z Olomouce. Takže na nás bylo se dostat z Prahy, či ostatních měst, do Olomouce. Všechny informace vždy dostáváme e-mail. Když něco potřebujeme nebo nám něco není jisté, tak jsem ještě osobně nezažila, že by mi neodepsali nebo by se nesnažili pomoci.
Co se týká cesty, tak to vám stoprocentně doporučuji jet společně s ostatníma holkama! U nás to bylo tak, že nás nakonec jelo 9, kdy jsme se daly dohromady přes Instagramy a Facebook (děkujeme Kristýnko F.!). I když nás bylo tolik, tak jsme zvládly nastoupit na jiný spoj, který jel déle a my bysme dorazily pozdě k autobusu a asi měly průšvih. Takže radím, kontrolujte to raději každá zvlášť, pro jistotu. Hlavně, že jsme všechny óhromné cestovatelky! Každopádně vše dopadlo krásně a s holkama jsme se poznaly a zjistily, že máme hodně společného – včetně humoru! Ve vlaku padala jedna hláška za druhou a zůstalo nám to až do večera na hotelu. Tam nás čekal welcome drink, večeře, první informační schůzka a potom vydatný spánek. My se s holkama ještě sešly u nás na pokoji a říkaly jsme si pocity o dalším dnu a vzájemně se podpořily a motivaly, jak moc si to užijeme, ať to dopadne, jak to dopadne! Pokoje nám byly určené, ale nebyl problém si to s jinou semifinalistkou vyměnit po dohodě. Na pokoji jsem byla s Týnkou Lekešovou!
S tou jsme si naprosto sedly a notovaly jsme si v každém vtípku, myšlence a nebo bláznivině. Samozřejmě jsme totiž nemohly usnout, tak jsme se šly projít po hotelu, najít žehličku 😀 a po návratu jsem si asi stokrát řekly “ok, tak už jdeme spát”. Ale stejně, když jsme se otočily na sebe, tak na nás svítil display “ajfounů”, jak jsme si obě psaly s ostatníma holkama v té společné konverzaci a smály se tomu, že se smějeme stejným vtipům napsaný v konverzaci, přitom jsme v jedný místnosti. Potom už jsme přeci jen zalehly! Holky, hlavně se dobře vyspěte!

 

Druhý den a samotné semifinále – jde se do finále! – vlog ZDE
Den “D”! Kvůli tomu jsme přijely, že? Jak jsem psala, důležitý je dobrý spánek. A ten my měly, nebo jsem se alespoň probudila naprosto skvěle naladěná a natěšená na to vše, co nás čeká. Sice jsme si nechaly otevřenou větračku, aby jsme měly čerstvý horský vzduch v pokoji, ale nedošlo nám, že v noci malinko mrzne a tak jsme po ránu pokašlávaly. Já teda dost, protože jsem tam nemocná, se zapadlýma rudýma očima, oteklým a z rýmy odřeným nosem a chrapláčkem, už přijela. Po ránu jsem  teda mohla zpívat třeba v Metallice, ale během dne to odešlo (taková kariéra to mohla být!). No, každopádně jsme se připravily (umyly hlavu, nalíčily, oblékly požadované modré jeany a tričko České Miss), zašly jsme si na snídani a potom hurá s věcmi potřebnými na semifinále dolů do zázemí u místa činu. Program semifinále byl následující – představení porotě, promenáda v plavkách s rozhovorem v angličtině, volná disciplína a rozhovor s porotou. A teď více ke každé z nich:

a) Představení se porotě: 
To samé jako na castingu. Toto je vlastně první kontatkt s porotou a tak bych vám poradila ji zkusit “nějak” zaujmout. Jednoduše, holky, prodejte se. Zkuste k těch klasickým informacím (jméno, věk, město a koníčky) přidat stručně něco pro vás specifického.
foto honza-dr
b) Promenáda v plavkách + rozhovor s Liborem Boučkem v angličtině
Z toho obojího se vybíraly postupují slečny do druhé půlky. Ohledně těch bodů mluvím více ve videu. Každopádně, mou hlavní radou je být svá, nestrestovat se a uvolnit se. Hodně pomáhá se vzájemně s holkama podporovat, hlavně se nechovejte jako typické konkurentky, nikoho nesuďte a na nic si nehrajte. Jste tam za sebe, ale podle mě se vše táhne lépe ve více lidech. Angličtina nebyla až tak těžká. Měla jsem z toho respekt, ale Libor Bouček se nakonec ptal na otázky nijak záludné a když někdo nerozuměl, tak ji zopakoval. V sále byla taková příjemná atmosféra, že i když člověk tu svou nervozitu pociťoval, tak si ji po chvíli neuvědomoval. Já hlavně neměla čočky, takže jsem moc neviděla výrazy porotoců, tak jsem si říkala “ok, všichni se na mě usmívají, tak se budu usmívat také a když něco zkazím, tak se snad zasmějou a nenechají mě odvést z budovy!
c) Volná disciplína: 
Jako volnou disciplínu měly holky tanec všech stylů, zpěv, recitaci,   stand-up show, pití piva, posilování, jumping, atd. Nakonec jsem toho názoru, že volná disciplína vás dokáže porotě přiblížit  a přesvědčit ho v pozitivní názor ve vás. Nemusí to být nic profesionálního – důležité je podle mě to vaše charisma, jak působíte a jak jste si na ní dali záležet.
d) Rozhovor s porotou v koktejlkách: Ten byl pro mne takový nejvíce deprimující. Jak jsem nevěděla, co čekat, tak jsem raději na nic nemyslela a snažila jsem se zabavit jinak. Při rozhovoru jsem se snažila zpomalit mluvu (tím jsem mlela pantem ještě víc samozřejmě) a vyjadřovat se jako já. Zní to divně, ale někdy máme takovou tendenci takto před porotou dát svou osobnost do ústraní duše. Nevěděla jsem jestli mi to pomůže a nebo naopak uškodí. Nejspíše to nikoho neurazilo, jelikož se mi ten den splnil dlouholetý sen a postoupila jsem do deseti finalistek České Miss!
Po vyhlašování jsme se fotily se všemi odpovědnými lidmi, neustále se smály, držely sklenku Bohemia Sekt a myslím, že mluvím za všechny finalistky, tak jsme tomu ještě nevěřily a neuvědomovaly jsme si to! Potom jsme zkoušely plavky, měly čas na večeři a běžěly jsme na after party v baru v hotelu! To bylo úžasné! Nikdo neměl ostych a všichni tančili, povídali jsme si a zkrátka si to užívali na plno! Spát jsme šly s holkama ale brzy, protože nás druhý den čekal program pro mě naprosto ideální!
Třetí den – finalistky do akce! – video ZDE
Tohle ráno jsem už po zpívání do písniček neměla hlas skoro vůbec a připadalo mi, že jsem takovou “rýmičku” neměla léta. No nic, nevadí, to mě nezastaví – ta euforie z postupu přehlušila naprosto vše ostatní! Z té naší devítky jsme postoupily tři, tak jsme tak nějak zůstaly společně, ale s ostatníma holkama držíme za jeden provaz! Jen jsme se nějak nechtěly odloučit. Vypadá to ale, že bysme měly být fajn partička, tak snad nám to vydrží! Program dne neměl chybu. Pro mě ideální kombinace – výlet do přírody a focení!

Tou přírodou myslím výlet lanovkou na Sky Walk neboli Procházku v oblacích. Vstávaly jsme sice brzy, ale naprosto odůvodněně – však koukněte na fotky a vlog – není to dokonalost? Je! Mimo “dechberoucnoct”místa, tak byl i nejvtipnější maskot, který tam všude někde pohopkával! Fotili jsme neustále nějaké fotky a natáčely pro Primu a samotnou Českou Miss.

Pro TopStar jsme natáčely i rozhovor víceméně ihned po návratu z venku. Co si budeme povídat, malinko už tam byly “mrazíky” a tím i zamrzla má schopnost artikulovat. Vypadala jsem přesně tak, jako když strávila nějaký čas na ranním sluníčku, ve větru a zimě. Každopádně tam určitě zajděte, dlouho jsem podobné místo u nás neviděla! Poté následovalo focení!Ve videu říkám, že fotíme plavky, ale mimo jsme fotily i oficiální fotky, jako je ta níže. Fotil to Lukáš Dvořák, líčily nás make-up aristiky od Avonu a o vlasy se nám postarali profesionálové z Frank Provost. Péče tedy pohádková.
My jsme šly s Ájou (hnědovlasá slečna ve videu) na řadu jako poslední, tak jsme měly docela dost času. Při něm jsem třeba přihlížely jsme k focení ostatním finalistek. Focení jsem si hrozně užila! I když jsem předtím spadla s kufříkem ze schodů (frajerka, jdu s ním po schodech v podpatcích). Doufám, že focení bude v budoucnu častější, je to prostě něco, co mě baví a neumím si sama vysvětlit proč. Ať už jde o takto přirozené fotky, usměvavé a nebo i ty více fashion, kdy můžu být čímkoliv chci. Líbí se vám výsledná fotka? Já jsem zvědavá na tu v plavkách ještě!
Jak jsem říkala, nemohlo být lepšího víkendu! Vše se událo tak rychle, že možná až teď si uvědomuji, co to znamená pro můj život. Z určitého pohledu mi začíná úplně nový život, ale myslím si, že úplně od základů mi ho to nezmění – spíš ho obohatí o jedinečné zkušenosti, kontakty, vzpomínky, dobrodružství, několik zkoušek do života a bude to i škola trpělivosti, vytrvalosti a pokory.  Já si to vše užiju, budu to s vámi sdílet a jsem READY na tu celou cestu, na kterou určitě budu vzpomínat celý život!
Mimochodem! Všechna oficiální videa od České Miss nebo reportáže z TopStaru jsem sdílela i na Facebook!

1 comment

Kateřina P. 21.12.2015 at 20:11

Natálko moc hezké shrnutí! Moc gratuluji a moc ti to přeji. Jste moc krásné finalistky, ale mrzi me, ze nepostoupila i Tinka Faitů. Známe se odmala a musím říct, ze je to strašně pozitivní, usměvavá a prostě uplne nádherná holka. 🙂
Drzim ti palce ve finále, myslim, ze máš dobre nakroceno ke korunce :-*

Reply

Leave a Comment