Home Surfování na Tenerife – moje tipy pro vás

Surfování na Tenerife – moje tipy pro vás

written by Natálie Kotková 3.10.2016
Září bylo trochu hektičtější než jsem čekala a jsem za to i ráda, protože každá akce, kterou jsem měla na programu byla jedinečná a zároveň určitou zkušeností. Na druhou stranu jsem ale neměla moc času na blog, takže se to teď snažím vynahradit! Je kolem jedenácté večer, sedím v letadle a střídám čtení knížky, spánek, koukání z okýnka s úpravou fotek a všemožnou (příjemnou) prací na blogu. Přilétáme totiž s holkama z Řecka (to jste mohli sledovat na Instagramu). O tom vám napíšu samozřejmě samostatný článek a upravím video – to ale na jindy. Dnes se chci ohlédnout na jedno z mých oblíbených míst, které jsem koncem léta navštívila – Tenerife! Mám v plánu víc postů, ale ten první chci věnovat, čemu jinému než surfování a nějakým těm mým tipům, kdybyste si to chtěli i vy zkusit. Nejsem profík, ale třeba se vám budou hodit.
První tip je pláž, kam jsem chodila. Ono je na Tenerife více spotů (míst, která jsou vhodná na surfování) samozřejmě víc, ale tohle je nejblíž oblasti, kam turisti jezdí nejčastěji. Jmenuje se La Isquerda nebo se jí jinak přezdívá Spanish Left, protože tam chodí často dobrý – vlny – levačky. Na předpověď je dobrý se koukat sem (tam můžete najít i jiné spoty nejen na Tenerife). Je to pláž blížko Playa de Las Americas, řekněme naproti Burger Kingu a skoro u Mekáče :D. Chodí tam jak lokálové, tak hlavně teda surf školy. Pokud tam chcete jít sami, tak se určitě optejte na jak je to s tidama – příliv, odliv – protože to není písčitá pláž a neznalost vám může způsobit pár pěkných škrábnutí o reefy, které jsou ve vodě. Když začínáte, tak určitě doporučuju lekci od surf školy a nebo se alespoň optat v půjčovně nebo v nějakém krámku. Já jsem si oblíbila jeden hned nad touto pláží.
Jmenuje se Palm Beach a najdete ho cestou od té pláže, když půjdete po levé straně a minete Aberdeen steak house. Prošla jsem půjčoven víc, ale tady mě to zaujalo nejvíc. Jak výběrem, příjemnými lidmi, co tam pracují, a i tím, jak to tam celkově vypadalo. Vždy jsem se jich zeptala, jestli správně čtu tu předpověď a jestli je dobrý do vody jít v ten a ten čas. Půjčila jsem si stejně velký surf, jako jsem měla v Asturias a vlastně jsem kromě dvou dnů byla v obchůdku každý den, takže jsme si pak povídali i mimo “zákazník náš pán” povinnosti. Vzhledem k těm reefům ve vodě a celkově i vstupu do vodu bych vám doporučila si půjčit i “botičky” 😀 Vypadát o vtipně, ale ten rozdíl rozhodne poznáte. V obchůdku jsem si koupila i svojí první lycru. Měla jsem s sebou “Pana Wetsuita” (=neopren), ale voda byla krásně teplá, že stačilo tričko. Je to úplně jiný pocit jezdit bez neoprenu, takový volnější. A hlavně se z něj nemusí svlékat a oblékat – často se vám do toho totiž fakt nechce, možná proto jsem tentokrát byla ve vodě víckrát. Mimo super surf/skate/boho oblečení tam prodávali třeba surfíky na zeď, magnetky ve stejném stylu a nebo keramický dodávky, jako dekorace do bytu – no, mám to všechno překvapivě.
Ten týden, co jsem tam byla já (a asi to tak bude po většinu času) to vypadalo ve vodě tak, že když byla ta hodinka/dvě s nejlepšíma podmínkama, tak (logicky) najednou ve vodě byl snad každý. Probíhaly tam lekce pro začátečníky, napádlovali si tam ostatní turisti, co to zkoušeli na vlastní pěst a pak samozřejmě lokálové a nebo malé děti, který tam jezdii vlny za vlnou. Pro mě to bylo nejvíc lidí ve vodě, co jsem zažila a tak trochu jsem se spíš držela stranou a i když jsem si dávala pozor, tak na mě párkrát najel někdo z té surf školy 😀 Ale i tak to pro mě bylo jedno z nej poježdění / učení se na surfu – ty vlny pro mě byly totiž přesně tak akorát :).
Musím ale říct, že ty místňáci tam na mě byli milý. Po pár dnech se na mě i usmívali a třeba za mnou i dopádlovali, poptali se odkud jsem apod. a pak mi dali dokonce i pár rad. To mi zlepšovalo ten pocit z toho počtu lidí a celkově z těch chvil ve vodě. Často jsem tam byla až do západu slunce #ohyes!.
Neříkám, že surfuju celý den. Vždy tam skočím, jsem tam nějakou tu hodinku a potom následuje pohoda na pláži samozřejmě. Já většinou pozoruju ostatní, co tam třeba ještě jsou a nebo si dáváme veget, čtu si, jim (ok, upravuju i fotky 😀 ) a nebo si jen tak povídáme. Není lepších chvilek. Člověk je vždy tak nabitý energií…
Jo a…
Někdo nám řekl, že se prý dá čerpat energie z kamenů – tak jsme to zkoušeli 😀 .

 

 

… a když nejsou vlny, už se pomalu vypařujete z povrchu zemského, energii z kamenů máte načerpanou :D… tak se vyráží směr zmrzka, smoothie a nafotit nějaké ty fotky (bikini) outfitu a nebo krásného okolí. O tom bude i zvlášť článek. Tuhle kšiltovku jsem si koupila také v Palm Beach a poté jsem zjistila, že mám k tomu totálně ladící plavky (ještě z Californie). No, to nešlo jednou cestou z pláže nenafotit :). Fotek mám celkově plno, i přes neustálé promazávání, takže se brzy s nimi ozvu, ať vám nosím dávku letní atmosféry a ukážu, jak jsme na Tenerife trávili čas my. Postupně upravuji i video, takže to bude také.
 Mějte se krásně!
PS: Článek jsem dopsala nakonec až doma (ten let nějak rychle utekl), takže si jdu dát necelou hodinku spánku – jupí 😀 . Ale to snad dospím v autě. Můžete se kouknout na Instagram stories nebo Snapchat, co mě čeká :).

3 comments

Sandra Slušná 3.10.2016 at 4:46

Skvely clanek, do Tenerife bych se chtela podivat od te doby co jsem to videla u tebe, moc jsi me tam nalakala a zaroven bych chtela poprve zkusit surfovat, takze je tenhle clanek perfektni! Uvidime jestli do vyjde! 😉
S laskou
Sandra ze http://www.shineoffashion.com
https://www.instagram.com/sandraslusna/

Reply
►Nadush 3.10.2016 at 12:03

Síce nesurfujem, ale tento článok som zhltla doslova na jeden dych! Skvelý článok a krásne fotky 🙂
my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

Reply
Veru_Blog 5.10.2016 at 6:19

Krásný fotky Naty 🙂 v září jsem byla na Tenerife s přítelem, my byli na severu ostrova přesně v Puertu de la Cruz, nádhernej ostrov 🙂

Reply

Leave a Comment