Home TIPY Z EGYPTA – místa plného jedinečných aktivit (hotel, místa, sporty)

TIPY Z EGYPTA – místa plného jedinečných aktivit (hotel, místa, sporty)

written by Natálie Kotková 9.8.2018

Ahoj! Tímto článkem vám nejspíš zahýbu s plány na dovolenou – ještě byste ji totiž mohli stihnout! Hodně jste se na tento článek ptali, tak je konečně tady!  Do Egypta jsme byly s holkama pozvané od CK ETI, abychom si o destinaci udělaly vlastní obrázek a ten podle nás sdílely s vámi. Já jsem původně jet nechtěla, protože jsem měla předsudky a preference na destinace na cestování mám jinde. ALE! Nakonec jsem si řekla, že pojedu, otestuju to a na Instagramu, tady na blogu a na Youtube vám udělám takové výstupy, jaké to tam bude. Od toho to dělám, ať vám něco předám a upřímně, není nic horšího (no asi je, ale chápete 😀 ) než jet na dovolenou a mít ji plnou problémů, nepříjmností apod. Má to být pohoda. TAK. Instagram jsem zaspamovala řádně, na YouTube již video také je (ZDE) a to mé shrnutí informací (o hotelu, jídlu, aktivitách…) a plno fotek je právě v tomto článku.

TAKŽE, jaké to tam bylo – a jet či nejet?!

(outfit tady)

1. HOTEL

Ubytované jsme byly v oblasti Sharm el Sheikh v Grand Hotelu . Vypadal přesně, jako takový ten hotel, který máte na titulce katalogu cestovky. Byl opravdu nádherný, až bych řekla luxus. Komplex byl tak veliký, že jsme se tam na denním pořádku s holkama ztrácely a trvalo to pár dní, než jsme se tam začaly pořádně orientovat 😀 . Areál byl plný palem, flóry různých barev a místní architektury, tak to tam mělo příjemný ráz. Plus tam tedy bylo plno schodů, takže když si zapomentete něco na pokoji, tak vás čeká pěkný workout :D! Za tu cenu (co jsem koukala, tak vyjde opravdu levně, oproti ostatním destinacím) to je opravdu paráda!

 

Umístění hotelu bylo nad očekávání. Pláž, která k němu patří je přímo na útesu. Pár kroků od pokoje (a těch schodů) se tak ocitnete v podvodním ráji a hned vidět plno rybek. To za mě byla opravdu největší výhoda celého hotelu! Bazénu jsou fajn, vypadá to na úrovni, ale potápění, rybky, útesy, apod – to je něco jedinečného! Člověk ušetří za případný výlet. Ty jsme ale taky měly v tom našem balíčku – takže to je níže ve článku. V bazénu jsem byla asi dvakrát, dohromady 10 minut :D.

 

#THENATTINESSlook : triko H&M, síťovka MANGO, žabky Rip Curl, brýle Na-KD

 

S holkama jsme každé ráno vstávaly a šly ven cvičit jógu. Byla jsem strašně ráda, že holky jsou takto aktivní a fakt jsme chodily! Ok, komplet jsme byly jen první den 😀 . Hledat stín byl často nadlidský úkol, tak z jógy byla skoro hot yoga/ bikram. Cvičily jsme podle Five Parks Yoga (zde odkat na její YouTube). Já jí neznala a tak mi to přijde jako super tip, kdo byste to chtěl zkusit :). Já za to od Míši byla ráda :).

 

Na fotce Niky

#THENATTINESSlook: kraťasy Answear.cz , podprsenka Forever21

2. JÍDLO

Jídlo a servis. To je téma, které asi víme,  o čem bude. Měly jsme All Inclusive, tak jsme to ozkoušely vše. Co se týká ubytování, tak hotel úchvatný. Co se týká jídla a servisu, tak nečekejte na pláži nějaké delikatesy či dobrou pizzu. Najíte se určitě, ale i salát vypadal jinak než salát. Nebylo to vyloženě nedobré, ale prostě se z toho nacpete a to vše. Raději bych měla s sebou svačinu, ovoce… Na fotce níže mám Mojito. Nejsem žádný profík, co se míchání drinků týká, ale toto ani po mátě nechutnalo (ani ten sirup jim nepomohl 😀 ). Prý je to očekáváno, že když jedete do Egypta, tak tam mají jen tyto drinky v all inclusive. Já to nevěděla, tak jsem byla překvapená, tak ať to nepřekvapí vás :). Dál jsem si dávala vodu nebo pivo/víno a to šlo :).

Co se týká tedy jídla, tak výběr byl. Snídaně jsem měla vždy volské oko a zeleninu. Snídaně tedy dobrá. I ovesná kaše a pokud máte rádi sýry a pečivo, tak vám radost udělají.

Co se týká večeří/ oběda, tak jsme byli v hotelu i v restauraci mimo něj. V hotelu jsem ozkoušela snad všechno a našla jsem si své oblíbené. Růzé zeleninové směsy a pak omáčka s hovězím masem byla dobrá. Něco z nabídky obeměňovali každý den. Zbytek ochutnaného stačilo jednou.  Ale na přejídání dobré, špatně se tomu při tomto bufetovém stravování odolává 😀 .

Co bylo ale vyloženě výborné bylo to thajské jídla, kam jsme dvakrát šli! To jsem měla pocit, že jsem v normální restauraci v Praze – mňam!  Jinak ale suverénně nejlepší jídlo bylo na lodi!

Jo a “faraon”?! Musím bohužel říct, že i když jsem si tam hlídala vše, co šlo. I zuby jsem čistila balenou vodou. Při pobytu to tak nějak šlo se zažíváním. Po týdnu zpátky doma mě na kamarádčině svatbě chytly ale takové žaludeční křeče a celkově problémy, které jsem nikdy neměla. Ne, z alkoholu ten den to nebylo. Jsem si jista, že to ještě byl ten “faraon” a akorát mu to trvalo déle. Nikomu bych to nepřála a za mě ten zážitek byl tak silný, že nevím, jak dlouho bych se o návratu do Egypta rozmýšlela. Asi s vlastním jídlem nebo nevím :D.  Můj žaludek a celkově tělo už zažilo hodně a hodně taky zvládně. Práh bolesti mám taky díky věčnému otloukání se někde při sportech – a jak mě tohle na dlouho skolilo bylo opravdu ojedinělý. Takže pozor.


Náš pokus o super long exposure fotku 😀 – nevyšla.

 

3. AKTIVITY

POTÁPĚNÍ, POTÁPĚNÍ, POTÁPĚNÍ! O to v Egyptě běží! Podnikli jsme toho ale víc – potápění, výlet lodí, windsurfing, motokáry v poušti, jízda na velbloudech, dechberoucí kavárna, mešita a ta jóga.  Tím je pro mě Egypt super lokalitou – dá se toho dělat tolik, mimo ležení pouze na pláži. Hlavně to jsou jedinečné aktivity, které jinde jen tak nezkusíte.

Mimo potápění nebo tedy scuba diving u hotelu jsme jeli na dva výlety lodí. Bylo boží, že tam měli fotografa, který nám udělal boží podvodní fotky! No koukněte na to! Výletů lodí najdete určitě plno, jeden ten náš byl ze Shark´s Bay .

Toto je ten Shark´s Bay.

 

Teď, když to takto zpětně píši, tak to všechno vypadá úplně jako sen! 🙂 Vyšlo nám to všechno krásně a já jsem za to vděčná! Zrovna tady na tom místě se stalo ale něco nebezpečného (a i trochu vtipného nakonec). Potápěli jsme se tam se záchranými vestami, takže jste vlastně jen létali po hladině vody a koukali pod sebe. Mě ale v jednu chvíli vzal proud nad ty útesy a nemohla jsem se dostat zpátky. Člověk na ně nechce šlápnout – tím umírají (a taky tam je riziko ježků 😀 ). Nakonec mě Míša vytáhla a bylo to v pohodě. Píšu to ale jen, že si na proudy ve vodě dejte pozor. Díky surfování oceán a moře čtu lépe, ale i tak – chvilka nepozornosti a pápá :D.

Pro mě to bylo poprvé, co jsem viděla až takto barevný podmořský svět! Na Maledivách to bylo krásné, ale toto snad i lepší. Ale zase na Maledivách jsem se potápěla “jen” u mola a nejeli jsme na výlet lodí, takže to porovnání by nakonec dopadlo jinak :).

 

Miluju tu fotku výše! 😀

 

Koukněte na tu barvu moře?! To ani není nijak extra upravená, taková opravdu byla!

N Á D H E R A!

 

 

Celá naše holčičí parta – Nikol Moravcová, Alex Sedláčková, Míša Štoudková a za kamerou ještě Nikči (už skoro manžel k dnešnímu dni 😀 ) – Karol!

Holky dělaly také plno výstupů, tak určitě koukněte 🙂 .

 

 

ADRENALINE BEACH (odkaz na mapě)

Tam jsme mimo potápění zkusili všichni něco božího – WINDSURF! Nikdy jsem na tom nestála  a přes tu nesmírnou lenost po celém dni na výletech jsme na to šli! jak já jsem ráda! Nevím, jestli to ještě někdy tedy zkusím (no někdy asi jo 😀 ) ale bylo super se učit rozumět větru, jak s tím pracovat a vlastně s ním splynout. No a talent na to asi nebudu 😀 ale bavilo mě to! Chce to trénink!

ČTYŘKOLKY

WOW! Nic jiného napsat nemůžu. Chci tam znovu, projíždět se po poušti, rychlostí, jakou chci, s tím šátkem přes obličej a vypadat tak supercool hustě! 😀 Byla jsem první v té naší vlastně koloně a ten pocit, který jsem měla, jsem nikdy neměla! Moc neřídím (spíš vůbec 😀 ) kvůli tomu, že se bojím spíš ostatních řidičů na silnici, ale hrozně mě to baví. Tady nic nehrozilo (maximálně na něco vjet). Jezdila bych víc (na obojím – auto i čtyřkolka :D) !

 

 

Po čtyřkolkách jsme zastavili u beduínů, abychom si dali pauzu předtím, než půjdeme na velbloudy. Nalili nám jejich beudínský čaj. Víte, že je neskutečně moc zdravotně prospěšný?! Když je potřeba, tak osvěží a i naopak zahřeje, funguje dobře na žaludek. Je to i symbol úcty a pohostinnosti, tak je hezké to takto brát. Nemyslet tak, že sem chodí hodně turistů a je to (asi jen?) pro ně udělané. Jo a k čaji byla i Pepsi – asi skvělá kombinace! 😀 Mně se tam strašně líbilo, takto si teď lidi zařizují bydlení ne? Hipster, hippie, nomade style? :).

 

 

VELBLOUDI

Další splněný sen! Nikdy jsem na nich nejela a ani je vlastně neměla poblíž. Vím, hodně lidí mluví o týrání, že jim to nedělá dobře… O tom tu nechci rozdmýchat nějakou diskuzi, jen to beru na vědomí. Myslím si, že to ale hezký zážitek byl a těch 10-15 minut nikdy nezapomenu. I na to, že jsme zrovna jeli v poledne 😀 . Viděla jsem i, jak se tam s ním ten jeden kluk mazlí, tak to mě potěšilo. Nejvíc mě ale bavily ty čtyřkolky :).

 

YOGA

Tu si asi každý naplánujete sám. Jestli vůbec. Pro mě to byl ale nejlepší start dne a teď mi tu hrozně chybí (píšu to v Californii a tady moc yogy do programu dne nenacpu – uvidíte ve článku z Cali 😀 ). Je fajn mít lidi, kteří se také protáhnout a zároveň se motivujete :).

 

 

4. MÍSTA

Mimo ty aktivity je fajn se podívat po okolí. Mám ráda kombinovat akci a relax. Poznávání míst v okolí patří do kolonky relax. Jedna slečna na Instagramu mi doporučila tuto kavárnu – tak jsme tak tam hned šli. Tomu nešlo odolat! Kavárna takto v útesu s tím výhledem? Prosím něco takového u nás! 😀 Jmenuje se Farsha Cafe.

 

Já si tam dala hlavně oříšky 😀 a potom Piňa Coladu a jejich (velice silné) kafe! Nějak mi to bylo jedno, pořád jsem koukala kolem a nechápala, že je to reálný a nejsem někde v Universal Studios!

 

AL SAHABA MOSQUE

Zajímala nás i nějaká kulturní památka, tak jsme zajeli k Al Sahaba Mosque. Je to budova reprezentující Ottomanskou architekturu a islamskou kulturu. Je to jedinečný a stojí to za to! Atmosféra tam na vás opravdu dýchne. Poblíž je market s krámečky různého druhu, stále tam vyhrává ta jejich hudba a  vy jste jako v Pohádkách z tisíce a jedné noci.

 

#THENATTINESSLOOK: ŠATY: ASNWEAR.CZ

SHRNUTÍ

Za mě to byl jedinečný výlet! Za prvé tím, že jsme tam byli, jako banda. Neustále fotící banda. Neustále akční banda. Ze článku je určitě poznat, že jsem si to užila a z toho hlediska vám to určitě doporučuji. Je to cenově výhodné a pár hodin letem od nás. Na mě tam jen nezafungovalo to jídlo a také bohužel mi nebyli příjemní místní lidi – nebo spíš na pláži, když v určitých intervalech chodili kvůli animačním programům, i když jste řekli, že o to nebudete mít zájem. S tím se ale tam asi počítá a třeba jsem na to jen cíťa :D. Světlovláska s tím musí počítat o to víc, to je jasné 😀 Díky Karolovi to vše bylo jednodušší, člověk prý musí umět, jak na ně. Takže. Bandě bych to doporučila. Na party to tam je taky super. My jeden večer byli s Nikol a Karolenm na foam party a byla to neskutečná sranda (byli jsme tam ale jen chvíli, já nejsem moc party holka :D). Jen třeba bych do Egypta nevzala taťku na dovču. S tím preferujeme jednou ročně klid, promenádu, dobré jídlo, plno aktivit a pohodu. Tak jen, až se budete rozhodovat. Za to potápění a ty jedinečné aktivity to za mě návštěva stojí za zvážení! 🙂

 

1 comment

cialis website 16.2.2022 at 5:37

Thanks for a marvelous posting! I really enjoyed reading
it, you’re a great author. I will always bookmark your blog
and may come back someday. I want to encourage one to continue your great posts, have a nice afternoon!

Reply

Leave a Comment